Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze swoją bunią tj. BMW e32 1988r 730i benzyna/gaz.

Silnik zapala na gazie i chodzi na nim równo ,ale paliwo leje się do miski olejowej . Gdy samochód chodzi na benzynie przy wciśnięciu pedału gazu samochód się dławi. Myślę ,że jest to problem z odcięciem paliwa.

Opublikowano
Może zbyt bogata mieszanka. ile spala na 100km
gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.
Opublikowano

Po przejściu na LPG -co dla benzynki jest odcinane?

Wygląda mi,że tylko wtryski-a z pewnością z racji wieku nie zamykają szczelnie.

U siebie mam podwójne odcięcie-czyli i listwa i pompa.

Wracając do szczelności wtrysków;to co wyżej pisałem potwierdza przylewanie silnika przy pracy na benzynce.

pozdrawiam Janusz

Opublikowano
tak jak pisał kolega PADRE na pewno chodzi na benzynie i gazie nie wiem jaki masz ten gaz ale co jak co sprawdź emulator wtrysku. jak jeździsz na gazie to wyłącz pompę paliwa bezpiecznik 23 i zaobserwuj co sie dzieje
gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.
Opublikowano

ten model jest strasznie dziwny raz sie psuje raz sam naprawia .. gaz mam brc. Nigdy nie odpalał mi w pozycjo 0 czyli na samym gazie. a teraz nagle odpala bez problemu chodzi rowno jak żyleta . ale teraz wystepuja problemy z elektrycznymi szybami raz dzialaja a raz nie. Czyli wszystko wina elektryki chyba , i moze jakis restart komputera. nie bylem jeszcze u mechanika bo przydalo by sie podpiąć go do laptopa i zobaczyc ocb.

Co do wtrysków sprawdzałem każdy osobno podłączając do prądu i iglica się zamykala i otwierała także to nie wina wtrysków jak już to jakiegos elektrozaworu ale niewiem który to może byc