Skocz do zawartości

Paliwo leje sie do miski olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze swoją bunią tj. BMW e32 1988r 730i benzyna/gaz.

Silnik zapala na gazie i chodzi na nim równo ,ale paliwo leje się do miski olejowej . Gdy samochód chodzi na benzynie przy wciśnięciu pedału gazu samochód się dławi. Myślę ,że jest to problem z odcięciem paliwa.

Opublikowano
Może zbyt bogata mieszanka. ile spala na 100km
gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.
Opublikowano
  • Autor
zaczął palic ponad 20l gazu na 100km w miescie . ale to jest problem tam z regulacja gazu. moim zdaniem moze chodzic o jakis sterwonik wtryskiwaczy
Opublikowano

Po przejściu na LPG -co dla benzynki jest odcinane?

Wygląda mi,że tylko wtryski-a z pewnością z racji wieku nie zamykają szczelnie.

U siebie mam podwójne odcięcie-czyli i listwa i pompa.

Wracając do szczelności wtrysków;to co wyżej pisałem potwierdza przylewanie silnika przy pracy na benzynce.

pozdrawiam Janusz

Opublikowano
tak jak pisał kolega PADRE na pewno chodzi na benzynie i gazie nie wiem jaki masz ten gaz ale co jak co sprawdź emulator wtrysku. jak jeździsz na gazie to wyłącz pompę paliwa bezpiecznik 23 i zaobserwuj co sie dzieje
gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.
Opublikowano
  • Autor

ten model jest strasznie dziwny raz sie psuje raz sam naprawia .. gaz mam brc. Nigdy nie odpalał mi w pozycjo 0 czyli na samym gazie. a teraz nagle odpala bez problemu chodzi rowno jak żyleta . ale teraz wystepuja problemy z elektrycznymi szybami raz dzialaja a raz nie. Czyli wszystko wina elektryki chyba , i moze jakis restart komputera. nie bylem jeszcze u mechanika bo przydalo by sie podpiąć go do laptopa i zobaczyc ocb.

Co do wtrysków sprawdzałem każdy osobno podłączając do prądu i iglica się zamykala i otwierała także to nie wina wtrysków jak już to jakiegos elektrozaworu ale niewiem który to może byc