Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanie do zaawansowanych użytkowników - jak w łatwy sposób odczytac ewentualne kody usterek za pomocą np. komputera. Czy dostępne są za rozsądną cenę proste interfejsy np. tylko do odczytania kodu zanim pojedzie się do ASO, aby nie być zaskoczonym i miec pewnośc co zakresu usterki. Koledzy mający samochody z grupy VW/Audi nie mają z tym problemu wystarczy zakupić wtyczkę z inerfejsem (ok 100zł na allegro), oraz laptop i za pomocą darmowych programów można zrobić podstawową diagnostykę.

Zaznaczam, że nie chodzi tu o zaawansowane modyfikacje oprogramowania auta, tylko o prosty odczyt kodów i ewentualne ich usunięcie.

Bardzo prosze o nie wpisywanie postów typu "to juz było poszukaj na forum", bo sporo szukałem i czytałem i teraz wiem jeszcze mniej. Myślę, że jest więcej takich jak ja którzy się skutecznie pogubili w mnogości opcji diagnostyki aut serii 90. :shock:

Opublikowano

Nie powiedzialbym, ze jest taka mnogosc mozliwosci diagnostyki aut BMW. Generalnie jestes w dobrym miejscu ale pozostaje Ci jeszcze poczytac i :search: .

Proponuje zaczac od tego:

viewtopic.php?f=97&t=65259

viewtopic.php?f=97&t=74640

viewtopic.php?f=97&t=108480

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jezeli auto jest sprzed 2007 to jeszcze cos w rozsadnej cennie do diagnozy znajdziesz.

Oprogramowanie to INPA, DIS i z tym spokojnie zrobisz to co jest Ci potrzebne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.