Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedawna posiadam 318i E46 w sedanie 2000r. Mam pytanie, czy ten typ tak ma (w co wątpię...) czy coś jest nie tak z moim egzemplarzem, gdyż wszystkie 4 drzwi dość ciężko się zamykają, trzeba dość trzasnąć nimi żeby się zamknęły. W czym może tkwić problem?
Opublikowano
przy otwieraniu niema problemu, tylko przy zamykaniu jak niewalne jak w starym polonezie, to sie nie zamkną. No może przesadziłem z tym polonezem, ale trzeba trochę siły użyć
Opublikowano
zastanawiałem sie juz nad tym ze moze te gumy uszczelniające drzwi z wiekiem stwardniały nieco... hmm sam juz niewiem
Opublikowano

Witam

Ja tez mam ten problem. Próbowałem spryskac zawiasy WD40 i niby chodziły lżej i domykały się lepiej ale po paru dniach wróciło do normy zastanawiałem sie nad tymi uszczelkami ale wątpie żeby w tym była przyczyna gdyż moje są miękkie i nie ma możliwości żeby blokowały

Opublikowano

A jak masz otwarte jedne drzwi i zamykasz drugie( przod ) to tez tak ciezko idzie?

Ja od razu zauwazylem ze trzeba wiekszej sily aby zamek zatrzasnal sie na drugi zabek- w porownaniu do e36, seata mojego ojca w ktorym to z przyzwyczajenia zamykajac TRZASKAM drzwiami. Tak juz jest w e46, zamykamy delikatnie acz stanowczo.

Przy zamykaniu tylko jednych drzwi zawsze sie robi dodatkowo poduszka powietrza wewnatrz i zamykaja sie ciezej

Opublikowano (edytowane)
Próbowałem spryskac zawiasy WD40 i niby chodziły lżej i domykały się lepiej ale po paru dniach wróciło do normy

WD-40 nie jest "docelowym" środkiem smarnym - służy on tylko to wstępnego przesmarowania, przeczyszczenia i rozruszania współpracujących ze sobą części - po kilku dniach zresztą odparowuje...także potrzebny jest inny środek np. taki:

http://www.allegro.pl/item924261451_wurth_smar_hsw_100_bialy_polstaly_laziska_gr.html

Edytowane przez silbergrau
Opublikowano

Panowie ja bym wszystkim wam proponował wizyte w warsztacie blacharskim który sie zna na swojej robocie.Panowie sbrubują wyregulowac rygle itd.Nie pomyslcie sobie ze sugeruje iż wasze samochody są powypadkowe wcale nie,powiem tylko ze fabryke dosc czesto trzeba poprawic.

Pozdrawiam