Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie jak to jest z tym sprawdzeniem historii samochodu po numerze VIN. Czy w serwisie udzielą mi jakichś informacji (jakich dokładnie) jeśli podam numer? Dodam, że nie jestem właścicielem a rozważam zakup (samochód z Niemiec)
Opublikowano

Polska baza nie jest podłączona z Niemiecką i nie zawsze mają dostęp do historii auta z Niemiec. Do mego nie mieli, a jak napisałem do BMW w niemczech gdzie było kupione aby mi wysłali informację to cisza tak więc trochę wtopa.

Podobno nawet jak nie jesteś właścicielem auta to w niektórych salonach w Polsce na tel uzyskasz informacje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najczęściej nie chcą udzielać jak nie jesteś właścicielem, co jest oczywiście równie logiczne jak poziom inteligencji panów z ASO, bo po co komu sprawdzać historię już po zakupie. :) Ale jak widać wolą żeby ludzie wtopy walili w złomy to potem oni będą je "tanio" naprawiać. :)

Ja kiedyś napisałem email do któregoś z dealerów w W-wie i bez problemu odesłano mi historię samochodu. Pewnie trafiłem na człowieka z mózgiem.