Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. od niedawna jestem posiadaczem bmw e36, 316, 92'. W aucie nie ma/ nie działa wspomaganie kierownicy, a znajomi zapewniają mnie, że e36 bez wspomagania seryjnie nie wychodziły. Stąd moje pytanie czy ten model wychodził bez wspomagania?
Opublikowano

Witam!! Kolego jasne że wychodziły seryjnie bez wspomagania!! Ja tez jestem posiadaczem takiego "modelu" :D

Mam silnik M40B16 z 1992r. Jedyna przeróbką u mnie sa krótkie łaczniki stabilizatora. a powinny byc długie mocowane do amortyzatora....

Jeszcze raz.... spokojna głowa bez wspomagania wychodziły

Opublikowano
no fakt, a moglibyście wskazac mi miejsce ewentualnego położenia pompy? proszę o wyrozumiałośc, beemkę mam od kilku dni :)
Opublikowano
Kolego pompę wspomagania powinna być poniżej alternatora( jak masz dwa paski klinowe to wspomę masz). Co do tematu to e36 wychodziły w serii na początku produkcji. Jeśli masz na maglownicy siłownik (taki amortyzator to wspomagania niet ale zawsze można dołożyć koszt hmm zalezy za ile kupisz części ale w 600 można się zamknąć)