Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Jest problemik. Linka niby chodzi, tzn ten dziudzik krorym sie otwiera maske wraca na miejsce. Ale zaczep nie odskakuje i nie moge otworzyc maski. Macie jakis patent jak ja otworzyc???

Pozdr

Opublikowano

Sprawa jest taka, że masz za luźną linkę.

Regulacja jest na lince pod górną osłoną chłodnicy. Jeżeli nie możesz otworzyć maski dźwignią, to połóż się pod samochodem i spróbuj sięgnąć do linki. Warunkiem jest zdjęcie dolnej osłony pod chłodnicą (jeżeli tokową masz).

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
Dzieki za info :cool2:

Pod samochodem się raczej nie zmieścisz... :dance:

Wiem :cry2: :mrgreen:

Ale wymyslili cos takiego jak najazd lub kanał :norty: :norty:

Opublikowano
Dzieki za info :cool2:

Pod samochodem się raczej nie zmieścisz... :dance:

Wiem :cry2: :mrgreen:

Ale wymyslili cos takiego jak najazd lub kanał :norty: :norty:

Kanał to ja mam u siebie w garażu..., wpadnij to oglądniemy co w twej beemce piszczy :mrgreen:

Opublikowano
Napewno sięgniesz linki jeżeli zdejmiesz przedni zderzak jest na 4 srubach pod tymi listwami - tak jest patent na otwarcie maski bezproblemowo.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • 1 rok później...
Opublikowano
Sprawa jest taka, że masz za luźną linkę.

Regulacja jest na lince pod górną osłoną chłodnicy.

Takze mam za luzna linke, czy regulacja w E30 jest taka sama jak w E36 (na lince pod gorna oslona chlodnicy) ?

Opublikowano
Witam . Jest problemik. Linka niby chodzi, tzn ten dziudzik krorym sie otwiera maske wraca na miejsce. Ale zaczep nie odskakuje i nie moge otworzyc maski. Macie jakis patent jak ja otworzyc???

Pozdr

jedna osoba naciska na maske (z wyczuciem zeby nie porobic wgniotów :)) a druga pociąga za dzwignie od srodka

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam to samo, tylko obawiam sie, ze moja linka nie jest luźna tylko zerwana.

Pociągam wajche, puszczam, dochodzi do polowy i koniec. Wydaje mi sie ze linka albo jakoś wypadła albo się zerwała. Próbowałem dzis cos dzialac ale nic tam nie wymacałem. Jeżeli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc.

1. Czy można od zewnątrz nie otwierając maski wyjąc te wloty powietrza nad zderzakiem, próbowałem je podwazać cos sie ruszaja ale boje sie zeby nic nie pekło.

2. Nie mam chyba dolnej oslony od chlodnicy ( jeśli o to mi chodzi ) Mam tlyko ten "tunel" który osłania główny wentylator ale nie mam go jak zdjąć bo on nie jest łączony.

3. Zderzak mam zamocowany na takich białych plastikowych nitach, zrywać je ?? cztery są tak posrodku a reszty nie znalazłem.

pozdrawiam

Opublikowano

Zielona strzałka wskazuje na obudowę która mam zdjąć ??

raczej chodzi o osłone chłodnicy tą od dołu , tej górnej przecież nie odkręcisz bez otwarcia maski

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
To nie mam dolnej osłony chłodnicy. I co dalej ?? Musze zdjąc zderzak czy jest jakiś sposób ? Jeżeli muszę go zdjąc to najpierw kupie te białe nity które go trzymają.