Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Cię panienko bmko spróbuj sprawdzić ten pasek co napędza alternator-pompę wodną być może jest luźny jak naciśniesz go palcem powinien się ugiąć do 1-go cm jeżeli więcej to trzeba naciągnąć być może to.

Te paski jak są luźne przy dodaniu gazu lubią piszczeć, metodą prób i wykluczeń musisz szukać i nie załamywać się, a o doświadczenia będziesz mądrzejsza i innym udzielać pomocnych rad.

Powodzenia i sukcesów.

Opublikowano

Witajcie:))

Nareszcie mam kłopot z glowy..

drobna rzecz a narobiła tyle szumu..

Wymieniłam pasek klinowy(chyba najdroższy jaki był w sklepie) i na razie odpukac nie piszczy.

ale skoro już tu jestem mam małe pytanie..

Otóz mam sportowy wydech,który jak każdy z tego rodzaju glosno chodzi.

Słyszałam że,żeby go uciszyc należy wsadzic do środka zwykłe druciane zmywaki.

Ktos probował już takich metod?Wiem ,iz najlepiej byłoby wymienic tłumik,ale musze ograniczyc troszke koszty :lol:

Opublikowano
z tymi druciakami to lepiej nie probuj bo silnik skonczy wspolprace :nienie: albo zmiana wydechu albo opcja druga ale wiaze sie z otworzeiem wydechu czyli trzeba spawac W warsztacie drozej wyjdzie wyciszenie wydechu od wymiany + kupno drugiego

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
mialem kolego podobnie ocieral ni pasek klinowy o kółko alternatora bo wybite były juz tulejki mocujące alternator i lekko go skręcalo do wewnątrz ale tak minimalnia a pisk byl bardzo glośny:)