Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzam na wiosnę założyć opony letnie firmy NEXEN (225/60 R15) i chciałem zapytać użytkowników naszej marki o opinię na temat opon tej firmy. Warto kupić?

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano

hymm ja osobiscie nie miałem nexen-ów ale kolega miał i nie był zadowolony szumią ,szybko sie scierają a na jednej wyskoczył mu bąbel i powiedział ze nigdy wiecej nie kupi

Zależy też czy chcesz dobre oponki czy tanie oponki. z dobrych polecam dunlopy sa bardzo wytrzymałe i maja dobre własciwosci jezdne, a z troszke tanszych - Falken ZIEX ZE-912 lecz ich zywotnosc bedzie 2x krotsza niz dunlopow

Ja prawde mowiac wole dac wiecej za opone ale kazdy ma inne podejscie do tego

Opublikowano

Dziękuję za opinię.

A jeśli kupować to na Allegro czy może jest jakiś inny zaufany sklep dla forumowiczów :-) ?

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano
hymm ja osobiscie nie miałem nexen-ów ale kolega miał i nie był zadowolony szumią ,szybko sie scierają a na jednej wyskoczył mu bąbel i powiedział ze nigdy wiecej nie kupi

Zależy też czy chcesz dobre oponki czy tanie oponki. z dobrych polecam dunlopy sa bardzo wytrzymałe i maja dobre własciwosci jezdne, a z troszke tanszych - Falken ZIEX ZE-912 lecz ich zywotnosc bedzie 2x krotsza niz dunlopow

Ja prawde mowiac wole dac wiecej za opone ale kazdy ma inne podejscie do tego

Potwierdzam, mój brat ma NEXEN i też na nie narzeka. Powiedział, że nigdy więcej nie kupi Nexen-ów

Opublikowano

I ja mam NEXENy, ale zimowe.

Tania imitacja opon, głośne są, nie warto faktycznie oszczędzać.

W śniegu, muszę przyznać, radzą sobie nawet i nie mam specjalnie problemow z grząskim śniegiem choćby.

Takze w zimie da sie z nimi przeżyć, ale jakby mi letnie tak huczały, to bym dostał rozstroju nerwowego.

Opublikowano

Coraz bardziej zniechęcam się do NEXENów (a przyznam, że myślałem o nich, ponieważ mają fajny wzorek na oponie) :-)

A miał ktoś z użytkowników forum do czynienia z oponami Barum (konkretnie model Bravuris 225/60R15 96 V)?

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano

w skodzie mialem bravurisy, 16 calowe. w porownaniu do np. pirelli p7 nie ma czego porownywac. Na mokrej nawierzchni auto zachowywalo sie "dziwnie" - znaczy mialo tendencje do tanczenia po drodze delikatne, poza tym opony te nie byly specjalnie ciche. Na suchym nie zauwazylem "ubytkow" w kontroli nad autem.

W e39 mam barumy zimowe (polaris2, 205/65 r15) - nie mam zastrzezen co do ich pracy na sniegu, tez natomiast nie sa ciche.

Jesli ktores opony moge polecic z czystym sumieniem to wlasnie Pirelli P7.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

Barum z kolei siedział w fabce i też nienajlepsza opinia. Słabe to na mokrym.

Sam szukam opon na lato i chyba nie zostaje nic innego jak odłożyć na Dunlopy Sport Max, 500zł sztuka, ale cóż... Miałem je poprzednio i powiem, że warto. W BMW dobre kapcie to podstawa.