Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wg specyfikacji Touring 520i powinien mieć: 50Ah lub 65Ah lub 75Ah (w zależności od wyposażenia).

65Ah to chyba optimum w 520i jeżeli chodzi o stosunek wydajność/cena (lepiej kupić nowy dobry 65Ah niż większego "noname'a").

Ja bardzo chwalę sobie mój, kupiony 1,5 roku temu BMW 65Ah (prawdopodobnie to Varta). Odczułem poprawę w porównaniu ze starym 74Ah. Sprawdź (to nic nie kosztuje) w najbliższym ASO, czy nie trwa jeszcze jakaś sezonowa akcja, bo cena może być bardzo atrakcyjna porównując z tym co normalnie lub z tym, co gdzie indziej.

Mam okazję obserwować też działanie BOSCH'a (chyba S5 ?) od dwóch lat i też mogę go polecić.

Pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Może być nawet 100Ah, kwestia czy alternator zdoła naładować taki akumulator. Sprawdź moc alternatora, a przede wszystkim jakie jest ładowanie. W TDS-sie mam właśnie takowy i jest oki.
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano

Witam

Zakup kolego 75AH i bedzie ok tym bardziej że jezdzisz na swiatłach alternator może nie doładowac.DLa przykładu w swojej E34 3.0 V8 sporo w niej mam elektryki i aku posiadam 94AH w 25 stopmiowy mróz krecił jak głupi raz stała całą noc na swiatłach :mad2: i z rana nie było problemu z rozruchem :shock: Koles ma 520 i ma aku 65ah i daje rady.

Opublikowano
rombana bardzo dobrze napisal. kup akumulator taki jaki jest w specyfikacji. przy 100ah mozesz miec problemy z naladowaniem i szybko moze ci zdechnac.
Opublikowano
Też chciałem zapytać o akumulator. Mam e34 530i. Jaki będzie minimalny akumulator bo od rożnych osób słyszę co innego. Mam 75 ale jest już do wymiany.