Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze jedno pytanko zwiazane ze spriskiwaczami przedniej szyby.

bardzo nisko psikaja jak jade rtooszke szybciej to praktycznie gorna czesc szyby mam zamazana gdyz plun tam nie dolatuje?? w czym tkwi problem? zapchane czy jakas pompka odpowiedzialna za to jest?

Opublikowano

Szpilka, a najlepiej igła w dłoń i możesz w miarę dokładnie ustawić sobie dysze gdzie mają "sikać" :cool2:

Pozdro

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
proszę o rade jak przeczyścić spryskiwacz gdyż od strony kierowcy śmiga elegancko a od strony pasażera psika w 1\4 tak jak od kierowcy próbowałem przetykać drucikiem ale nie pomogło

Spryskiwacz może być git. Sprawdź najpierw, czy gdzies z niego się nie zsunął wąż zasilający go płynem - podnieś maskę i zrób oględziny czy nie wylewa Ci gdzieś płynu bokiem (stąd małe ciśnienie na samym spryskiwaczu).

Pzdr.

Opublikowano
proszę o rade jak przeczyścić spryskiwacz gdyż od strony kierowcy śmiga elegancko a od strony pasażera psika w 1\4 tak jak od kierowcy próbowałem przetykać drucikiem ale nie pomogło

Najlepiej do czyszczenia dysz nadaje się włos od szczotki drucianej.Wchodzi głęboko i jak na razie zawsze przeczyścił mi zapchane lub częściowo zapchane dysze spryskiwaczy.

niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Podłączę się do tematu i zapytam czy ktoś może wymieniał dysze na rozpylające? U mnie leją płyn strumieniem co nie jest do końca dobrym rozwiązaniem. Jeździłem kilkoma innymi samochodami w których spryskiwacz pokrywa całą szybę i to mi się bardziej podoba.
Opublikowano
Podłączę się do tematu i zapytam czy ktoś może wymieniał dysze na rozpylające? U mnie leją płyn strumieniem co nie jest do końca dobrym rozwiązaniem. Jeździłem kilkoma innymi samochodami w których spryskiwacz pokrywa całą szybę i to mi się bardziej podoba.

No to widzę ze kolega zauważył problem który wpisałem sobie do głowy jako -do rozwiązania:) Genralni natrysk wody w E39 jest beznadziejny:) Szukałem w US 3 drożnych rozpylaczy ale to jakieś badziewie które też występują na allegro. Przeglądnąłem rożne i będę chciał u siebie zamontować rozpylacze z BMW :twisted: ... Nie teraz ale jakiś majowy weekend będzie wykorzystany! Nie miałem możliwości na żywca porównać, ale wygląda na fotkach aukcji allegro, ze może podejdzie. Jak ktoś ma możliwość sprawdzić ze znajomym z E60 to byl by git malines.. Oczywiście nie będzie pasować klik klik ale czy przechodzi przez otwór... pod maska można się postarać....

KORZYSTASZ Z WIEDZY BMW KLUB POLSKA? PODZIEL SIĘ WIEDZĄ Z KLUBEM !
Opublikowano
No to widzę ze kolega zauważył problem który wpisałem sobie do głowy jako -do rozwiązania:) Genralni natrysk wody w E39 jest beznadziejny:) Szukałem w US 3 drożnych rozpylaczy ale to jakieś badziewie które też występują na allegro. Przeglądnąłem rożne i będę chciał u siebie zamontować rozpylacze z BMW :twisted: ... Nie teraz ale jakiś majowy weekend będzie wykorzystany! Nie miałem możliwości na żywca porównać, ale wygląda na fotkach aukcji allegro, ze może podejdzie. Jak ktoś ma możliwość sprawdzić ze znajomym z E60 to byl by git malines.. Oczywiście nie będzie pasować klik klik ale czy przechodzi przez otwór... pod maska można się postarać....

Te natryski to straszna kicha. Seat z 2002r ma o niebo lepsze. Ja pokombinuję jak się ociepli. Może uda się wstawić jakiś drucik w dyszę który będzie załamywał strumień i rozpylał płyn na szybę. Jeśli komuś się uda usprawnić dyszę bądź zastosować inne to proszę o info.

Opublikowano
Też myślałem o wlutowaniu pod kontami na wylot dyszy pod kontami w poprzek na brzegach dyszy cienkiego drucika . Lut myślałem wykonać lutownica szpikowa dla elektroników... he he :8) Może się też pobawię..jak się ociepli...
KORZYSTASZ Z WIEDZY BMW KLUB POLSKA? PODZIEL SIĘ WIEDZĄ Z KLUBEM !