Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!mam problem chyba spalilem pompe paliwa przy przekreceniu kluczykiem w stacyjce nic z tylu nie slychac,mam instalke gazowa i musze przyznac ze dluzszy czas ostatnio jezdzilem na gazie i na rezerwie z benzyna tak wiec chyba to moze byc to,odkrecilem wezyk ktory zasila listwe wtryskowa paliwo jest w przewodzie ale nie wyplywa z niego wogole po przekreceniu rozrusznikiem :cry: pewnie to pompa padla,co o tym myslicie moze sie myle i pytanie w zwiazku z tym:czy jesli musialbym wymieniac pompe to musze demontowac bak czy warto sie podjac samemu takiej wymiany czy tez nie jest to nic trudnego,prosze o porady ,z gory dziekuje
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano

Nie jest to skomplikowane (ważne aby w baku było mało paliwa bo kłopot maczać się w paliwie wyciągając pompę z koszyka i nie szarpać mocno aby nie oderwać koszyka przy wyciaganiu pompy - pompa jest osadzona na zatrzaskach - zamontowana w koszyku wieć delikatnie z głową - pomacać i odczepić).

Jeżeli kupisz oryginalną pompe to nie ma problemu z zamontowaniem są też zamienniki (pompy prod. amerykańskiej - ja właśnie taką kupiłem koszt 4500 PLN) i ją trzeba delikatnie przerobić jeżeli chodzi o podłączenie kabelków.

P.S. dzwoniąc o pompę po sklepach zdarzało się ze oferowali nawet montaż własnie z tą już przeróbką w cenie pompy (handlarze wiedzą o co chodzi i jak zamontować aby pasowała no chyba że zdecydujesz się na oryginał)

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Rób tak jak na zdjęciach.Tylko uważaj przy odkręcaniu tego pierscienia plastikowego na górze, zebyś go nie połamał. U mnie trochę sie namęczyłem z tym. Ja wyciagałem pompe w swojej bo uszczelka przepuszczała i było czuć paliwem. Robiłem to sam i bez zadnej instrukcji. Prosta sprawa. Ty tez sobie poradzisz
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Rób tak jak na zdjęciach.Tylko uważaj przy odkręcaniu tego pierscienia plastikowego na górze, zebyś go nie połamał. U mnie trochę sie namęczyłem z tym. Ja wyciagałem pompe w swojej bo uszczelka przepuszczała i było czuć paliwem. Robiłem to sam i bez zadnej instrukcji. Prosta sprawa. Ty tez sobie poradzisz :cool2:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
a nową pompe to znaczy sam wkład pompy bo to ci bedzie potrzebne kupisz na allegro w firmie za 200zł tylko podaj im wcześniej oryginalny numer boscha z twojej! towar jest nowy i z gwarancją!!
Opublikowano
dzieki za te porady rozmontowalem ja bez problemu to bardzo prosta sprawa natomiast pompa dziwnie sie zachowuje raz na jakis czas chodzi potem znowu wcale nie chodzi a teraz juz zupelnie nie chodzi,wszystko to podlaczeniu na krotko do akumulatora,sprawdzalem napiecie na tej wtyczce zasilajacej i tez nie ma,nic nie kapuje napiecia nie ma pompa tez uwalona obawiam sie ze i zasilanie mi poszlo i pompa co za pech
bede mogl wyprzedzac