Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam Panowie.czy ma ktoś założony blos do silnika m30.potrzebuję jakieś foty.ponieważ gazownik powiedział,że bez stożkowego filtra się nie obejdzie(brak miejsca)jednak ja stożka sie trochę boję...może jakieś opinie na temat sprawowania w blosa w tych silnikach
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
Sprawa jest prosta poproś Twojego gazownika żeby dał Ci gwarancję na 100% że nie będziesz miał strzałów w przepływkę :D Mój gazownik stwierdził jednoznacznie że do M30 taką gwarancję da tylko gdy założy sekwencję i miał rację :D
Opublikowano
zwykły gaz to ja już mam 5lat i nigdy nie strzelił ale nie o tym mowa.nie o to pytałem
Opublikowano
Panowie.może ktoś ma blosa w silniku m30 i chciałby podzielić się fotkami najlepiej z oryginalnym filtrem powietrza.gaziarz powiedział,że w silniku m30 nie można założyć blosa bez zmiany filtra na stożek,bo się nie zmieści.wydaje mi się,że po prostu nie chcę mu się kombinować i chcę iść na łatwiznę.nie mam przekonania do stożków
Opublikowano
witam Panowie.chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto ma założonego blosa w silniku m30 czy potrzebne sa jakieś redukcje aby podłączyć go do rury między przepływką a przepustnicą.blos będzie standardowy o średnicy 70 milimetrów a allegro.może ktoś chcę się podzielić doświadczeniem z montażu w silniku m30
Opublikowano

blos wchodzi elegancko pod maskę tylko pod kątem tak żeby nie zrobił dziury w masce. . .. tu nie ma sie co bać

ale z drugiej strony . . . . miałem takowe urządzenie 2 dni pod maską z czego w drugi dzień miałem taki wybuch

że nie wiedziałem jak sie nazywam. . . . musiałem kupić calutki dolot razem z filtrem i przepływką włącznie która zmarła na miejscu. . .. chodzi fajnie nie powiem ale jak dla mnie wybucha tak samo jak zwykłły piecyk/kuchenka... nie wiem dlaczego dużo ludzi uważa że blos nie strzela w m30.... (polecam sekwencję) dałem

2400 i nam święty spokój :cool2:

Opublikowano
dziwne ja mam założonego blosa do m30b30 i śmiga że miło, sam zakładałem ale regulacja w Tarnowie wiadomej firmie. Spalanie na razie w testach, ale miałem blosa w e34 m20b25 i na spokojnej jeździe paliła na trasie około 10 litrów gazu, więc spodziewam się podobnych wyników ale na poziomie 11l. Jak ktoś chce zdjęcia to dać znać , to wstawię fotki.
Opublikowano
witam.poproszę o zdjęcia jak jest zamontowany blos.a druga sprawa powtórzę się-czy do zamontowania blosa potrzebne sąjakieś redukcję np.70-80
Opublikowano
zdjęcia wkrótce ale najszybciej na weekend, a redukcje będą ci potrzebne jak i kolanka aby podpiąć krokowca i odmę.
Opublikowano
dziękuję bardzo za zdjęcia.będą bardzo pomocne
Opublikowano
witam.jestem po montarzu blosa,ale za diabła nie mogę wyregulować wolnych obrotów są cały czas za małe,auto nierówno chodzi,trzęsie silnikiem.silnik mam m 30 z przepływką klapkową.gdzieś wyczytałem,że jak auto ma przepływkę klapkową to blos ma być przed przepływką i wtedy silnik nie będzie się zalewał gazem-co wy na to bo już sam niewiem co robić.ostatnio auto przy regulacji zgasło i tak było zalane gazem,że 2minuty kręciłem rozrusznikiem aby odpalić
Opublikowano
a na ile masz wykręconą dużą śrubę od blosa i wykręć na razie śrubę od podpory blosa tak aby nie podpierał klapy w blosie, ja mam dużą wykręconą na 1 i 1/4 obrotu i do tego ustawione wolne obroty za pomocą śrubki środkowej, a masz zestrojony parownik do blosa bo to też jest bardzo ważne, ja mam zamontowany blos przed przepustnicą i mi się nie zalewa - może kwestia strojenia. a dolot masz szczelny - brak lewego powietrza, parownik jak masz ustawiony - śrubki ?
Opublikowano
problem rozwiązany.przełożyłem blosa przed przepływkę tak jak radził gazownik i chodzi dobrze.jak pojechałem na regulację to od razu powiedział,że mam go przełożyć
Opublikowano
witam.gdyby ktoś był zainteresowany,to wjazd i regulacja na HAMOWNI w Toruniu kosztuję 110zł.-80 wjazd na hamownię+30 regulacja blosa.aqdres znalazłem w internecie firma nazywa się AGMA
Opublikowano
Życzę ci aby chodziło tak jak ma być , ale nie zdziw się jak zacznie dużo palić. Możesz zadzwonić do tarnowa i tam jeden spec od blosa i powie ci jak zamontować blosa w m30b30. Najszybciej jest oczywiście zamontować przed przepływką ale jak będziesz miał strzał to pretensje tylko do siebie. nie neguje montażu tylko ja jestem po praktycznych przebojach z blosem i życzę ci jeszcze raz brak problemów.