Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich!mam pytanie,czy przez pęknięte sprężyny tylne,wczoraj mi pękły mogła uciec kierownica w prawo o jedną czwartą obrotu,do tego jeszcze trzęsie całą karoserią.czekam na odp.jak ktoś miałby takie sprężyny do e36 318i kombi to jestem zainteresowany pzdr.
Klema
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Kierownica mogła uciec a spręzyny lepiej kupić nowe. LESJOFORS kosztują w granicach 200pln za 1szt.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
dzięki kolego za odpowiedz,ale nie rozumiem co mają wspólnego tylne sprężyny jak pękną,do kierownicy,nie kumam tego,może ktoś mi to wyjaśni pzdr.
Klema
Opublikowano
Kierownica mogła uciec a spręzyny lepiej kupić nowe. LESJOFORS kosztują w granicach 200pln za 1szt.
Moim zdaniem pęknięte sprężyny tylne nie mają nic do ucieknięcia kierownicy . Kiedy kupiłem moją miała pęknięte z tyłu i jakoś kierownica prosto była i samochodu nie ściągało .
dzięki kolego za odpowiedz' date='ale nie rozumiem co mają wspólnego tylne sprężyny jak pękną,do kierownicy,nie kumam tego,może ktoś mi to wyjaśni pzdr.[/quote'] Lepiej sprawdź czy : masz równe ciśnienie w kołach , wszystko ok z przednim zawieszeniem bo mogłeś wrąbać się w jakąś dziurę i coś skrzywić
Opublikowano
Tak, jak kolega wyżej napisał... ja miałem pękniętą sprężyne z tyłu... jednak nie zmieniło to nic w prowadzeniu auta, kierownica była normalnie, nie sciągało, nie rzucało... Nawet nie wiedziałem ze mam pękniętą sprężyne, tylko mechanik mnie poinformował :D
Opublikowano
kolego radzę wymienić sprężynę ja jezdziłem 4 miesiące z dwoma pękniętymi sprężynami i wkońcu musiałem wymienić całe tylne zawieszenie