Skocz do zawartości

E36 18.is coupe silniczek spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chcialbym zapytać czy ktoś wie co moze być przyczyną nie dzialania samego silniczka spryskiwaczy

a mianowicie wycieraczki dzialają prawidlowo ale naciskając na dzwigienke spryskiwaczy powinny sie zalączyć wycieraczki jak i lecieć plyn na szybe a tak nie jest nie slychać silniczka i wycieraczki sie nie właczają

silniczek sprawdzilem dziala na krotko ale co jeszcze na obydwu kabelkach jest prąd jak są wpiete do pompki jak je wypne i sprawdzam miernikiem to na jednym jest prąd a dotykając drugi kabel to wlaczaja mi sie wycieraczki tak jakbym chcial wymyć szybe wszystko sprawdzalem na włączonych kontrolkach na desce rozdzielczej dzieki za pomoc

Opublikowano
  • Autor
Comjest koledzy nie ma nikogo co by coś zaradził ? no to nic musze sam sobie poradzić jak sie uda to napisze co bylo moze pozniej komuś sie przyda:)
Opublikowano
moze coś masz na wtyczce od silniczka. Kup sobie drugi używany i zobacz wtedy, cena jakieś 30-50zł. Ja bym obstawiał na podłączeniu samej kostki coś jest z nią nie tak. Tym bardzie , że prąd dochodzi
Opublikowano
  • Autor
Silniczki mam juz dwa kupilem bo myślalem ze stary jest juz zepsuty a jednak kupilem zanim sprawdzilem i teraz mam dwa dzialające z prądem wiem ze coś nie tak ale juz mam gościa co mi sprawdzi zna sie na rzeczy a propo silniczka to kupilem oryginalny uzywany za 20zł co do części to tez mam gostka co jak narazie posyla mi wszystko co mi potrzeba do mojej bmw i jest bardzo tani konkretny i uczciwy!!! pozdrawiam teraz czekam juz na diagnoze elektryka z BMW
Opublikowano
  • Autor
usterka zlokalizowana brak masy i przełącznik od wycieraczek do wymiany :D
Opublikowano
Silniczki mam juz dwa kupilem bo myślalem ze stary jest juz zepsuty a jednak kupilem zanim sprawdzilem i teraz mam dwa dzialające z prądem wiem ze coś nie tak ale juz mam gościa co mi sprawdzi zna sie na rzeczy a propo silniczka to kupilem oryginalny uzywany za 20zł co do części to tez mam gostka co jak narazie posyla mi wszystko co mi potrzeba do mojej bmw i jest bardzo tani konkretny i uczciwy!!! pozdrawiam teraz czekam juz na diagnoze elektryka z BMW

To ja bym poprosił o namiary na tego dostawcę części :D Dzięki :cool2: A propos, właśnie wymieniłem pompkę spryskiwaczy. Oczywiście kupiłem "nową" zanim wyjąłem starą, I oczywiście różnią się od siebie :mad2: Na szczęście nieznacznie: ta rurka, która wchodzi do zbiornika rozszerza się gdzieś tak w połowie wysokości, podczas gdy stara tak nie miała. Ale nowa pasuje (na odcinku do "zgrubienia"), nie cieknie i jest OK. Tyle, że nie sięga tak głeboko do zbiorniczka, ale to już nieważne. W każdym razie chodzi mi o to, że na wszystko trzeba uważać :norty: Miałem kupić dawcę z UK, ale musiałby chyba być nie tylko z tego samego roku, ale i z tego samego miesiąca. A najlepiej z tego samego dnia :evil:

Opublikowano
  • Autor

tu masz nr gg do gostka zapytaj sie go o cześci które potrzeba pozdrawiam

4941762 gg

Opublikowano
Wielkie dzięki :D