Skocz do zawartości

E36 18.is coupe silniczek spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chcialbym zapytać czy ktoś wie co moze być przyczyną nie dzialania samego silniczka spryskiwaczy

a mianowicie wycieraczki dzialają prawidlowo ale naciskając na dzwigienke spryskiwaczy powinny sie zalączyć wycieraczki jak i lecieć plyn na szybe a tak nie jest nie slychać silniczka i wycieraczki sie nie właczają

silniczek sprawdzilem dziala na krotko ale co jeszcze na obydwu kabelkach jest prąd jak są wpiete do pompki jak je wypne i sprawdzam miernikiem to na jednym jest prąd a dotykając drugi kabel to wlaczaja mi sie wycieraczki tak jakbym chcial wymyć szybe wszystko sprawdzalem na włączonych kontrolkach na desce rozdzielczej dzieki za pomoc

Opublikowano
Comjest koledzy nie ma nikogo co by coś zaradził ? no to nic musze sam sobie poradzić jak sie uda to napisze co bylo moze pozniej komuś sie przyda:)
Opublikowano
moze coś masz na wtyczce od silniczka. Kup sobie drugi używany i zobacz wtedy, cena jakieś 30-50zł. Ja bym obstawiał na podłączeniu samej kostki coś jest z nią nie tak. Tym bardzie , że prąd dochodzi
Opublikowano
Silniczki mam juz dwa kupilem bo myślalem ze stary jest juz zepsuty a jednak kupilem zanim sprawdzilem i teraz mam dwa dzialające z prądem wiem ze coś nie tak ale juz mam gościa co mi sprawdzi zna sie na rzeczy a propo silniczka to kupilem oryginalny uzywany za 20zł co do części to tez mam gostka co jak narazie posyla mi wszystko co mi potrzeba do mojej bmw i jest bardzo tani konkretny i uczciwy!!! pozdrawiam teraz czekam juz na diagnoze elektryka z BMW
Opublikowano
Silniczki mam juz dwa kupilem bo myślalem ze stary jest juz zepsuty a jednak kupilem zanim sprawdzilem i teraz mam dwa dzialające z prądem wiem ze coś nie tak ale juz mam gościa co mi sprawdzi zna sie na rzeczy a propo silniczka to kupilem oryginalny uzywany za 20zł co do części to tez mam gostka co jak narazie posyla mi wszystko co mi potrzeba do mojej bmw i jest bardzo tani konkretny i uczciwy!!! pozdrawiam teraz czekam juz na diagnoze elektryka z BMW

To ja bym poprosił o namiary na tego dostawcę części :D Dzięki :cool2: A propos, właśnie wymieniłem pompkę spryskiwaczy. Oczywiście kupiłem "nową" zanim wyjąłem starą, I oczywiście różnią się od siebie :mad2: Na szczęście nieznacznie: ta rurka, która wchodzi do zbiornika rozszerza się gdzieś tak w połowie wysokości, podczas gdy stara tak nie miała. Ale nowa pasuje (na odcinku do "zgrubienia"), nie cieknie i jest OK. Tyle, że nie sięga tak głeboko do zbiorniczka, ale to już nieważne. W każdym razie chodzi mi o to, że na wszystko trzeba uważać :norty: Miałem kupić dawcę z UK, ale musiałby chyba być nie tylko z tego samego roku, ale i z tego samego miesiąca. A najlepiej z tego samego dnia :evil: