Skocz do zawartości

E39 530d- lifting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Na prośbę brata stawiam ten post :) Chciałem się dowiedzieć jakie są różnice między e39 530d przed rokiem 2001 a po 2001- lifting. Jakie elementy zostały zmienione czy motor został "podrasowany" oraz jak je rozpoznać, szukaliśmy w sieci ale ciężko coś konkretnego znaleźć. Jedyne co mi się rzuciło w oczy to przedni grill, po lifcie jest taki jak w e46...

Dzięki z góry za odpowiedzi.

Opublikowano
e30lifting przechodziło w 1988lub 9 a jesli chodzi o e39 to masz inne nerki po lifcie szersze zderzak ma okragłe halogeny inne swiatła z przodu tzw ringi z tyłu diodowe listwy boczne i na zderzaku sa malowane pod kolor a nie czarne silnik d ma teraz 193km a nie 184 to tak na juz lifting był w 08.2000r
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
Wieksze tarcze są po lifcie (choć nie wszystkie modele!) - 324mm
Opublikowano
  • Autor
OK, a jak z wnętrzem? Zmieniło się coś w środku, jakieś dodatki?
Opublikowano

Nie wiem jak podsufitka, ale bedziesz mial dwie pomaranczowe diody koło glownego oswietlenia wewnatrz.

Na klimatroniku brak przycisku REST, jest za to MAX.

Opublikowano
e30lifting przechodziło w 1988lub 9 a jesli chodzi o e39 to masz inne nerki po lifcie szersze zderzak ma okragłe halogeny inne swiatła z przodu tzw ringi z tyłu diodowe listwy boczne i na zderzaku sa malowane pod kolor a nie czarne silnik d ma teraz 193km a nie 184 to tak na juz lifting był w 08.2000r

to wszystko prawda, ale byloby 100x czytelniej gdybys znalazł przecinek na klawiaturze ;) jak przeczytałem o diodowych listwach bocznych to mnie wcielo na pare sekund :)

Opublikowano
lusterka sa wieksze PDC z przodu

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wszystkie (i nawet wiecej) informacje znajduja sie w topicu przyklejonym. Wystarczy poszukac. :search:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
lusterka sa wieksze PDC z przodu

niekoniecznie, przed liftem tez byly duze lusterka, pewnie jako opcja

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1