Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, robiliście to sami czy serwis. Ja nie wiem jak tam palec wlozyc a co dopiero wymiana. Jest tak ciasno ze masakra. Czekam na wasze sugestie czy caly przod rozebraliscie, zeby wymienic glowny termostat
Opublikowano
co do wymiany termostatu jest to bardzo proste wystarczy odkrecic kilka plastikow sciagnac dwa weze odkrecic stary termostat zalozyc nowy odpowietrzyc uklad .to tak w skrocie poszukaj na forum jest to dokladnie opisane z dolaczonymi zdjeciami sam ostatnio to przerabialem :mrgreen: pwodzenia
Opublikowano

ja w 320d zapłacilem 100zł za wymiane i też była rzeź żeby się dostać

suma sumarum termostat był OK teraz mam na zapasie sprawny ori termostat

Opublikowano

Nie słuchaj tych co nie maja pojęcia jak mało miejsca jest w 330d pod maską. Po jakiego grzyba oni się wogóle wypowiadają.

Ostatnio sam wymieniałem u siebie termostat główny. Rzeczywiści jest strasznie ciasno ale dasz radę.

Na pewno musisz wymontować chłodnicę EGR z termostatem oraz rurę od filtra powietrza (za przepływką) do turbo i zrobi się troszkę więcej miejsca.

Żadnych chłodnic ani wisko nie trzeba wyrzucać.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano
Termostat wymieniony - palce i ręce pocięte. Ogolnie jest masakra z miejscem, ale mozna samemu. W ASO zawołali 450 za wymiane. Temat do zamkniecia...