Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przez ostatnie dni mam mały problem,zaczeła się dziać niepokojąca rzecz z moją skrzynią automatyczną

mianowicie podczas zmiany biegów w momencie przerzucania z 3 na 4 tak jak by bieg wskoczył i zeskoczył znów

na 3, potem znów i czasem jeszcze trzeci raz,później jest dobrze,pozatym skrzynia na innych biegach nic nie szarpie biegi zmienia bez najmniejszego problemu,dodam że zaczeło to sie dziać od momentu

gdy rozładowałem przypadkiem akumulator,zaczołem normalnie go ładować w samochodzie ale później odłączyłem

i zaniosłem do domu,czy jest możliwość że przez zdjęcie klem coś sie przestawiło??

Z góry dziekuje za odpowiedź.

Opublikowano

Odłączenie aku raczej nie miało na to wpływu.

Miałem podobnie w poprzednim aucie - działo się to tylko przy delikatnym przyspieszaniu - natomiast jak szłem pełnym ogniem to zmieniał bez zająknięcia. Podejrzewam przybrudzony zaworek hydrauliki odpowiedzialny za zmiane własnie tego biegu.

Dodam że w moim przypadku zmiana oleju nie pomogła

Opublikowano
Tak jak kolega wyżej napisał,też mam to że jak powoli przyspieszam to wyskakuje a jak ogień to wchodzi normalnie,jeśli to ten zaworek to jak to wyeliminować i ile ewentualnie kosztuje naprawa tego??
Opublikowano
Tak jak kolega wyżej napisał,też mam to że jak powoli przyspieszam to wyskakuje a jak ogień to wchodzi normalnie,jeśli to ten zaworek to jak to wyeliminować i ile ewentualnie kosztuje naprawa tego??

Z tym pytaniem musiałbys się skierować do jakiegoś warsztatu zajmującego się naprawą ASB. Napisz maila do jednej z firm - znajdziesz w "google"

Opublikowano
powiem ci dobrą radę :cool2: szkoda kasy na ten automat kolego ... zmień na manual taniej cię wyjdzie ... ja to zrobiłem i święty spokój :D zero problemów a tak to jak nie olej to co inne i przerywanie i inne problemy ... zrobiłem sekcję zwłok skrzyni i :arrow: pęknięte łożysko igiełkowe :arrow: tarczki cienkie :arrow: i pęknięta taka jakby sprężyna dociskająca tarczki w koszu :!: skrzynia pracowała do końca dobrze przy delikatnej jeździe trochę więcej gazu i problemy były 500zł i 9 godzin mojej pracy - auto manual :D rok już nie mam problemów z autem . na forum jest mój opis jak zrobić wszystko i foto relacja z przeróbki poszukaj :cool2: jak coś to pisz PW to odpowiem na pytania . pozdro :cool2: ewentualnie jak chcesz elektro zawory to mam komplet na zbyciu