Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam następujący problem, w moim bmw e36 318i 1991r. śmierdzi benzyną na zimnym silniku, w sumie nie zawsze ale dość często. Chciałbym zaznaczyć, że auto było na komputerze i nie było żadnych błędów oraz to, że obroty nie falują. Jestem ciekaw ile może kosztować wymiana wszystkich przewodów paliwowych, ktoś się może orientuje, jaki to koszt?? Pozdrawiam i dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi.
Opublikowano
Zdejmij górną częśc kolektora ssącego i dasz radę sam wymienic .To dwa przewody gumowe długości 45mm i średnicy wewnętrznej 8mm na rysunku oznaczone 5 i 6 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=13_0604&hg=13&fg=10 . Koszt to zakup przewodów około 10 zł i Twój czas .Wymień je koniecznie miałem ten sam problem ,przy okazji przejrzyj inne połączenia przewodów paliwowych pod maską.
Opublikowano
W tym rzecz, że nie bardzo znam się na autach i nie wiem za bardzo jak zdjąć górę kolektora :mad2: , może jakieś wskazówki?? Pozdrawiam
Opublikowano
Czujesz się na siłach ? :D Zdejmij przewód gumowy między przepływomierzem a przepustnicą ,odkręc przepustnicę ze szpilek nr.7 na rysunku kluczem nasadowym 10mm http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=11_0951&hg=11&fg=40 następnie dwie śruby nr.13 na rysunku i 6 nakrętek nr 9 z rysunku .To chyba wszystko co trzeba odkręcic , unosisz delikatnie górną częśc i zdejmujesz .Przed rozpoczęciem pracy odepnij klemę - z akumulatora ,podczas pracy zachowaj czystośc i zwracaj uwagę żeby nic nie wpadło do dolnej części kolektora .W przewodach będzie paliwo także uważaj żeby nie spalic auta . :cool2:
Opublikowano

Witam

Marek ma na 99% rację. Te przewody na zewnątrz często wyglądają dobrze a środek jest sparciały i puszczają benzynę. Warto też przy okazji sprawdzić cybanty, które zaciskają te przewody.

PZDR

• 1 rok później...
Opublikowano
witam powiem tak ja się nie znam na samochodach ale chodzi o to że jak samochód pracuje to strasznie śmierdzi benzyną że nie można wytrzymać trzeba okna otwierać pomóźcie prosze może mi ktoś mi tak wytłumaczyć abym zrozumiała dzięki z góry ( tylko się nie śmiać) :):)
Opublikowano
Osobiście też śmierdziało zupą,przyczyna przewody paliwa gumowe które dochodzą do filtra paliwa.Z jednej jak i z drugiej strony filtra sparciałe i się zupka pociła.Kupno przewodu paliwowego gumowego za parę groszy.Ok 60cm po 30cm na każdą stronę i po problemie :cool2: