Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam BMW 318i e36 m43b318 i mam problem a mianowicie przy ruszaniu i przy wrzucaniu biegu drugiego coś piszczy z przodu dzieje się tak tylko wtedy jak przy ruszaniu puszczam sprzęgło i jednocześnie dodaje gazu jeżeli najpierw puszcze sprzęgło samochód na jedynce pyrkota i potem dodam gazu pisku nie ma ale wiadomo że każdy puszcza sprzęgło równocześnie puszczając gaz co to może być koledzy ?? szukałem ale podobnego tematu nie znalazłem
Opublikowano

Sprobuj wlaczyc nawiew na dmuchawy na zero (znaczy sie wylaczyc go calkiem) i zobacz czy przestanie

Moze sie wydawac glupie ale u mnie takie cos bylo takze na wszelki donosze :)

Pozdro

Opublikowano

Sprobuj wlaczyc nawiew na dmuchawy na zero (znaczy sie wylaczyc go calkiem) i zobacz czy przestanie

Moze sie wydawac glupie ale u mnie takie cos bylo takze na wszelki donosze :)

Pozdro

Opublikowano
byc moze to slizgajacy sie pasek jesli masz wielo klinowy sprawdz czy dobrze lezy w kolach pasowych przyczyna moze byc rowniez konczacy sie pasek wystarczy wymienic
jedynakk
Opublikowano
Przed wymianą paska weź go na ciągnij, być może jest luźny (pezy naciśnięciu palcem powinien się ugiąć około 1 cm) ale przy okazji niezawadzi sprawdzić jego stan.