Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cały czas mi wieje ciepłe powietrze, mimo, że pokrętło chodzi normalnie od min do max ograniczniki działają.

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Mi sie wydaje że zimne wieje tylko wtedy jak masz 3 pokrętło ustawione tak żeby powietrze leciało tylko na twarz, a w innych przypadkach tylko ciepłe. Nie wiem na pewno ale z tego co wyczytałem na forum to tak jest w każdym bmw bez klimy, przynajmniej u mnie tak jest
Opublikowano
Kolego u mnie identyczny problem!!! Ale coś musi być nie sparwne chyba z fabryki z taką wadą nie wychodziły tylko coś musiało sie skopać!! Odpowietrzony mam układ chłodzenia, uszczelka pod głowica nówka, zadnych wycieków. Przeciez te pokretlo do czegos musi słuzyc no trezeba regulowac jakos temp nie wierze ze wszedzie zar a z przodu tylko zimne
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

1.czyli nie moge ustawic zimnego powietrza na szybe czołową?! tak

2.a nawet jak wezme nawiew na tółów czyli tam gdzie jest oznaczone niebieskie to na szybe i tak leci ciepłe-nawet b ciepłe czyli tak musi byc

3.Czyli be em ki bez klimy powinny jezdzic po krajach w których temp nie przekracza 0*C

Ja litry wypacam w tym samochodzie najlepiej jest jak nadmuch sie wyłączy bynajmniej z czerwonym pyskiem nie wychodze z samochodu :)

jeszcze jedno wazne pytanie do czego słuzy niby te pokretło ciepłe-zimne jezeli na tółow leci zawsze zimne a na szybe ciepłe to w moim rozumowaniu nie było sensu te pokretło wstawiac

kurde pomóż ktoś!!!

Opublikowano
sobiech211 napisz czy wymieniłeś/sprawdziłeś ten elektrozawór, bo widzę Twój identyczny post chyba z trzecim z kolei temacie a nic nie napiszesz czy coś z tym działałeś :!: :!: :!:
Opublikowano

witam

w mojej e36 1.8tds mialem podobny problem z nawiewem. najpierw myslalem ze nie daje cieple bo mialem ustawione na twarz ale zmienilem na szybe i daje gorace a potencjometr regulacji temperatury sprawdza sie przy ustawieniu na nogi jedynie tam. sprawdzcie ta opcje u was. mimo to wlasniue z chlodzenie szalu nie ma. pozdrawiam

• 2 miesiące temu...