Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy to normalne np w taka pogode jak jest teraz czyli snieg jest slizgo nie moge wycowac bo koło mi buksuja tylnie ,włancza sie kontrola trakcji asc zmniejsza mi moment obroto ale to co zauwazyłem ze jak puszczam noge z gazu to koła nadal chodza tylniej osi dopiero jak nacisne do końca hamulec i puszcze go to koła zatrzymuja sie chodz mam na bieg wstecznym.Chodzi mi oto ze jak juz sie właczy kontrola trakcji to po odpuszczeniu nogi z gazu czy koła same powinny nadal sie poruszac??????????????
Opublikowano
Odpowiem Ci żartem, ale prawdę: posadź dwie grube baby do tyłu, albo worek piasku/dwa krawężniki do bagażnika, a będzie o niebo lepiej... Nie dziw się, że koła buksują, skoro masz silnik z przodu, a na tylne (znacznie mniej obciążone) koła możesz przenieść tylko moment wynikający z siły tarcia (tak w przybliżeniu to siła tarcia = współczynnik tarcia x nacisk). Zimą na śniegu/lodzie współczynnik tarcia spada do 0,10-0,15, podczas gdy na suchym asfalcie ma wartość około 0,7-0,8. Wnioski same się nasuwają...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

masz automat czy manual ?

bo jak masz automat a kola wpadna w pozlizg to po puszczeniu gazu na R zawsze beda ci sie kola krecily , no a jak wcisniesz hamulec to sie zatrzymaja :)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
masz automat czy manual ?

bo jak masz automat a kola wpadna w pozlizg to po puszczeniu gazu na R zawsze beda ci sie kola krecily , no a jak wcisniesz hamulec to sie zatrzymaja :)

... i nie tylko na R, a na wszystkich trybach pracy ASB

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Na "P" też...??? :mrgreen:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.