Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem swojej 318i E36 przy ruszaniu lub hamowaniu gwałtownym stuka mi z tyłu jakby luz na tulejach tylnej belki tak myśle tylko tam są dwa rodzaje tulei a nie mogę zlokalizować które. Może ktoś miał coś podobnego jeśli tak proszę o porady stuki dochodzą z prawej strony .

według http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=33_0366&hg=33&fg=30

nr 02 czy nr 03 ? a może to jeszcze jakaś inna może być przyczyna

zaznaczam że amorki mam nowe.

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano
według mnie to nr 2. chodż mam e-30 i belka jest trochę inna ale też wymieniałem nr.2[jest identyczna jak u ciebie].i teraz jest ok. a miałem tak samo jak ty. najlepiej wejdż pod auto weż breszke i ruszaj;;;będzie widać!!.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano

Dzięki Panowie za odpowiedzi tak podejrzewałem :cool2:

GRACUS7 to samo mi powiedzieli w serwisie BMW jak dzwoniłem żebym także się przyjrzał tym tulejom o nr 4

Mrówa

Opublikowano
kolego sprawdz przede wszystkim tuleje wahaczy bo to one przewaznie stukaja.przednia tuleja tylnego wachacza.ta wzdluz auta.mozesz to bardzo latwo sprawdzic domowa metoda.na opuszczonym aucie kopnij z calej sily w opone na boki oraz gora dol.jak tulej bedzie wybita to wachacz opiera sie o nadwozie i bedzie slychac gluche tluczenie
Opublikowano
kolego sprawdz przede wszystkim tuleje wahaczy bo to one przewaznie stukaja.przednia tuleja tylnego wachacza.ta wzdluz auta.mozesz to bardzo latwo sprawdzic domowa metoda.na opuszczonym aucie kopnij z calej sily w opone na boki oraz gora dol.jak tulej bedzie wybita to wachacz opiera sie o nadwozie i bedzie slychac gluche tluczenie

możesz wskazać na schemacie o które tuleje chodzi?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=33_1004&hg=33&fg=30

Mrówa

Opublikowano

tuleje wachacza to pozycja 2, 3, 4, ale najszybciej lecą te duże o numerze 4! i one tak stukają! wymiana jednej to 2 godzinki bez potrzeby demontarzu wachacza

mrówa a sprawdzałeś poduszki amortyzatorów tylnych? one też potrafią stukać a koszt to 45zł też je wymieniałem u siebie 30min roboty