Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem gdyż nie moge odpalić swojej buni po ostatnich mrozach:( Nie łapie ani na benzynie ani na gazie. Jedno co zauważyłem to gdy przestaje krecic rozrusznikiem to słychac bulgotanie płynu chłodniczego w ukladzie. Co to moze oznaczac???
Opublikowano
no coz. jezeli nie pali ci tylko na mrozie to niestety, ale musisz poczekac na jakas wyzsza temperature. mi samochod po jednej nocy w okolicach -20 tez nie chcial palic. postal cala dobe, na drugi dzien mroz byl mniejszy i zapalil od razu.
Opublikowano
Autko odpala na benzynie, więc raczej gaz tu nie ma nic do rzeczy. Jakie są efekty odpalania...łapie coś, czy tylko kręci na sucho?

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
Nie odpala an i na benzynie ani na gazie, jednego dnia łapał az cały sie trząsł ale nie chciał sie przełamac a teraz juz wogle nie łapie zadnej reakcji, mógł by tak sie zalac ze nie łapie juz od paru dni?
Opublikowano
Kiedyś miałem problem z odpaleniem 520 na mrozie -20 stopni po 3 tygodniach niejeżdżenia...po pierwszych nieudanych próbach wziąłem farelkę, wsadziłem do silnika, zamknąłem klapę i poszedłem na kawkę ;) po ok 15-20 minutach wróciłem i odpaliłem bez problemu :mrgreen:

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
tez wogle nie łapał?? ani na gazie ani na benzie?? własnie jutro kupie klucz do swiec i wykrece

tak samo, tzn. odpalił na sekunde i zgasł pozniej już nie palił wogole, ze 2 razy aku ładowałem bo przez to kręcenie sie rozładował, stary ktoregoś dnia wyczyścił swiece i zapalił odrazu. Ja nie moge odrazu na gazie odpalać bo sekwencje mam :)

Opublikowano
Ja też tak miałem ostanio, ale przy kręceniu rozrusznikiem słyszałem jakieś chrobotanie pochodzące ze zbiornika. Okazało się że pompa paliwa się pożegnała (najprawdopodobniej zaciął się tłumik pulsacji ciśnienia paliwa). Po wymianie na nową od razu zapaliła. A co do odpalania na gazie to przy temperaturach rzędu 0; -5; -10 st. C to zapomnij, parownik zamarza i jest po zabawie.