Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem z grodziska maz.

sory ze nie wtym dziale.

ale mam pytanie o ubezpiecznenie

gdzie mozna kupic najtansze?

mam 18lat i samochod 3200cm 200KM z 1983 BMW e23 z serri 7

w warcie mi mowili ze ubezpieczenie 3500zl!!!!!

a w link 4 2200zl!!!

moim zdaniem jest to duzo za duzo

chodzi mi o najtanszefo ubezpieczyciela.nie obchodzi mnie czu [pozniej wyplaci z ubezpieczenia w ramach wypadku czy nie

ma byc najtanszy.

nie mam zadnych znizek i mam zwyzke za nowego kierowce.

pozdrawiam

Opublikowano
Hej. Sprawdz w PTU to chyba najtansza firma ubezpieczeniowa nie wiadomo jak pewna ale chyba najtansza. Pozdrawiam.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

podali ci dobre ceny jesli nie masz znizek. nie swiruj z braniem na siebie, szkoda kasy... zrob na rodzica + siebie jako wspolwlasciciela, beda ci sie nabijac znizki a stawke bedziesz lecial za rodzica.. ja place zazwyczaj 2 raty mniej wiecej 700/500

gratuluje slusznego modelu ;)

Opublikowano

andrzej29 ma rację PTU to chyba najtańsza ubezpieczalnia,

kiedyś jeszcze była Samopomoc ale nie wiem czy jeszcze istnieje ta firma.

• 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam jestem z grodziska maz.

sory ze nie wtym dziale.

ale mam pytanie o ubezpiecznenie

gdzie mozna kupic najtansze?

Nie wiem czy Ci to jeszcze potrzebne, ale dopiero teraz zobaczyłem wątek kogoś z Grodziska :wink:

Podjedź do agencji przy stacji PKP - tam babka Ci powie gdzie będzie najtaniej...

Ale jak będzie tylko na Ciebie - to zapłacisz troszkę zwyżek...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Kolega Marcin się poddał w restauracji E23 i ją sprzedał - słaby nerwowo :mrgreen:

Kupił Opla Asconę 1.6 ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Nooo ...

Na forum, jakoś nikt za bardzo nie kwapił się do pomocy, ja mu poświęciłem kupę czasu, lecz nie jestem mechanikiem, aby podpowiedzieć z głowy gdzie jakie kable idą, czy jak co ma być połączone itp. Podesłałem mu cały soft/instrukcję typu "Repair" do E23 (o ile się nie mylę to oryginalny soft z BMW), ale nieco jest ona "głupawa, bo nie znalazłem tam schematów elektrycznych. Podesłałem mu schematy silnika z E32, bo jest to też M30, ale jednak (podobno) były jakieś różnice.

No i się chłopak poddał, ale chyba rzucił się na zbyt dużą maszynę, bez doświadczenia w tej materii. Podstawowym problemem była niemożność odpalenia silnika (brak iskry ...)

Oto ona : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61142109

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

m30 w e23 i e32 sie roznia

ej nie bylo najprosciej podjechac do mechanika jesli mial problemy z silnikiem :))))))))?

poza tym jest 6.com.pl/forum/ napewno by ktos podpowiedzial

ale coz, jak ktos nie ma checi to sie nie zmusi

STAN: ŚREDNI

oh fuck, bez uraz, ale do sredniego to by trzeba nad nia mocno popracowac :)

Opublikowano
m30 w e23 i e32 sie roznia

ej nie bylo najprosciej podjechac do mechanika jesli mial problemy z silnikiem :))))))))?

poza tym jest 6.com.pl/forum/ napewno by ktos podpowiedzial

ale coz, jak ktos nie ma checi to sie nie zmusi

STAN: ŚREDNI

oh fuck, bez uraz, ale do sredniego to by trzeba nad nia mocno popracowac :)

Niestety nie znam sie zbyt dobrze na E23 :8)

"Trzebabyło podjechać do mechanika ..." - ja nikogo nie zmuszę ;) - szczególnie przez GG ;)

Pozwoliłem sobie nawet dać namiar do Ciebie jako znawcę E23 :8) , ale nie wiem czy się w ogóle skontaktował.

Stan średni ... :mrgreen:

Stronka

Opublikowano
Niestety nie znam sie zbyt dobrze na E23

tez myslalem do niedawna ze kazde m30 to to samo, ale jednak nie :)

Pozwoliłem sobie nawet dać namiar do Ciebie jako znawcę E23 :8) , ale nie wiem czy się w ogóle skontaktował.

Stan średni ... :mrgreen:

jezeli chodzi stricte o mechanike to moje znawstwo bym mu przekazal w formie 'pojedz do mechanika' :D ale serio, jakby zapytal na forum 6 to ktos by napewno powiedzial. coz trudno w koncu zamiast jakiegos tam rekina ma teraz ascone :D

Opublikowano
Niestety jak nie masz zniżek to wszędzie będzie cenowo podobnie. Obawiam się, że będziesz musiał tak jak wspomnieli wcześniej koledzy wziąść ubezpieczenie na któregoś z rodziców lub bliskich. Sam się kiedyś z tym problemem borykałem.
Opublikowano
Niestety jak nie masz zniżek to wszędzie będzie cenowo podobnie. Obawiam się, że będziesz musiał tak jak wspomnieli wcześniej koledzy wziąść ubezpieczenie na któregoś z rodziców lub bliskich. Sam się kiedyś z tym problemem borykałem.

Za Asconę zapłaci zadowalające go pieniądze..... :wink: I on chciał się wziąść za remont przywódcy rekinów :duh: :nienie: