Skocz do zawartości

320i Urwana klamka Czy do sedana pasuje od compacta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam maly problem po ostatnim myciu samochodu zamarzly mi drzwi strasznie mi sie spieszylo i przy probie otwarcia urwalem klamke nie wiem teraz gdzie kupic k\taka w kolorze zeby nie lakierowac i znalazlem od compakta wie moze ktos czy bedzie pasowala??
NIe Jedz Szybciej Niz Twoj Anioł Stroz Potrafi Laatac
Opublikowano
napewno pasuje,wymiana jest b.prosta,też miałem ten problem nie trzeba zciągać boczku.Jak byś niewiedział to pisz.
Opublikowano
Panowie podłączę się pod temat, mam problem z klamką w sedanie, nie jest urwana, ale jak się otwiera drzwi to klamka nie wraca. Myślę, że to sprężyna w klamce.Można ją wymienić czy czeka mnie wymiana całej klamki ?

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///

Opublikowano
Wiesz co mi tez nie wracala w poprzedniej e46 w tej mam problem z glowy ale wlasnie mi sie urwala:( a jak ja zalozyc bez zdejmowania boczkow mozecie mi opisac sposob zalozenia z gory dziekuje
Opublikowano
Jeśli chodzi o wymiane klamki to przerabiałem to jakiś czas temu,a więc tak nie ma tam żadnej sprężyny jest tak zapadka od wkładki która trzyma klamke i ona może dokońca się niechowa choć ja kiedyś posmarowałem delikatnie smarem dosłownie ten element klamki który że tak powiem jest powycierany w miejcu gdzie ona wychodzi obok zamka ,jeśli chodzi o wymiane nie trzeba ściągać boczka bo i tak to nic nieda,w drzwiach jak je otworzesz od strony gdzie zamek zamyka drzwi jest taka mała plastikowa zaślepka ją trzeba wypiąć i będzie śrubka na inbus,odkręcasz ją niewypadnie bo jest zabezpieczona więc śmialo można odkręcać ,jak już się zrobi luźna wyciągasz wkładke zamka ,bądź ten element bez wkładki jak to są tylne drzwi,ciężko idzie ale podważyłem śrubokrętem (oczywiście pod niego podlożyłem szmate żeby drzwi nie porysować)jak to już jest wyciagnięte klamke trzeba przeciagnąć w bok chyba do tyłu niepamiętam i wyciągasz klamke,następnie wkładasz klamke najpierw tą strone co są takie widełki a potem drugą do środka drzwii teraz trzeba zazębić blaszke za klamke,ja to robiłem w ten sposó że śrubokrętem przez dziure podciagnołem blaszke w strone zew.drzwii następnie klamke docisnołem do wewtętrznej strony tak jak by miała sie zamknąć.Niewiem czy mnie zrozumieliście bo ciężko tak normalnie to opisać nie ma jak to słowami powiedzieć.
Opublikowano
a słuchaj czy jak odkręcę tą śrubkę co mówiłeś to wyjdzie sama wkładka przy drzwiach kierowcy , bo muszę sprawdzić co tam się dzieję bo ostatnio nie mogę zamknąć auta z kluczyka , ponieważ po obróceniu klucza w prawo czuć jakby w ogóle nie było wkładki .... w lewo nie da rady żeby otworzyć auto....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Widze,że jesteśmy ziomki ja mieszkam od kołobrzegu jakieś 70km,jeśli chodzi o tą wkładke to po odkręceniu tej śrubki wyjmiesz tylko samą wkładke,ale potem i tak będziesz musiał nacelować ją na klamke żeby się zazębiała.
Opublikowano
U mnie spadła ta zapadka od wkładki bo pękł ten plastikowy ''język'' od klamki za który lapie ta właśnie nieszczęsna blaszka-zapadka we wkładce.Musisz rozebrać i tyle,pamiętaj żeby boczka nieściągać bo szkoda twojego czasu,ja jak niewiedziałem to najpierw ściąglem boczek ,poduszke a tu na koniec kinder niespodzianka bo i tak bym nieodkręcil tego imbusa od wkładki.
Opublikowano

Panowie który element odpowiada za wracanie klamki :?:

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/o/z/243.png

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///

Opublikowano
Sluchaij VADER ja lece na ferie do kolobrzegu moja bunia wiec jak nie wymienie to sie odezwe:) klamka juz do mnie leci poczta polska mam nadzieje ze mi sie uda :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No niestety panowie klamka sie troche rozni i nie wiem czy nie wyrzucilem kasy w bloto:/ w tej co zamowilem trzymanie jest na takiej srubie i ma troche od spodu inaczej wyprofilowny ksztal niz sedan
Opublikowano
ona jest praktycznie identyczna ale ma inne wytloczenie na drzwi i potem pod zamek tez inne wytloczenie jest no i niestety musze kupic nowa
Opublikowano
to nie dobrze,min.ja cię wprowadziłem w błąd-sorki,a nie możesz oddać gościowi jej,i kupić od niego włąsciwą?
Opublikowano
no raczej nie bardzo tym bardziej ze juz minelo troche czasu a ja dopiero sie za to zabralem...wystawie ja na allegro moze ktos kupi a jak nie to trudno..