Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam w planach zakup BMW e36 320 z LPG i co do instalacji mam watpliwości ponieważ właściciel twierdzi że jest to instalacja sekwencyjna, ale ja nie jestem do końca przekonany ponieważ na taką mi nie wygląda miałem już auto z sekwencją mniej wiecej wiem jak to wygląda raczej nie tak jak w tym bmw bynajmniej nigdzi enie widze wtrysków oraz jak widać na zdjęciu jest jakieś dziwne podłączenie do dolotu nie jestem specem w tej dziedzinie i może się mylę dlatego prosze o pomoc. Jaka jest to instalacja ? jeśli da się oczywiście ze zdjęcia to ocenić.

http://iv.pl/images/johchryvsgyx330nycj2_thumb.jpg

z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Też tak właśnie pomyślałem i dzisiaj zadzwoniłem do właściciela i powiedziałem mu o swoich obawach po czym powiedział mi ze to na 100 sekwencja i ze wtryski sa schowane za dolotem i na zdjęciach ich nie widać czy istnieje możliwość że jest to jednak sekwencja bo on idzie w zaparte że tak jest ja się na tym nie znam i nie chciałbym kupić padła
Opublikowano
no z tego zdjecia to tak naprawde ciezko wywnioskowac, mnie martwi ze za przeplywomierzem masz cos poklejone tasma , poknecone jakas gowniana rzezba i nie wiem czy tam nie masz miksera wlasnie bo tam docodzi rurka od gazu. z tego co wnioskuje po tym jednym zdjeciu
Opublikowano
Kolego najprościej to niech ci poda nazwe sterownika bo go widać na kielichu i będziesz wiedział :) A tak na marginesie to od kiedy przy sekwencyjnym wtrysku ogranicza się dolot gazu poprzez jakiś silniczek krokowy i od kiedy rura z gazem dochodzi na rure powietrza - tak na zdjęciu widać. Taką konfigurację to ja mam u siebie(gaz 2generacji na bingo s). Oooooo jeszcze emulator sondy perfidnie na zewnątrz widać hahahahhahaha(ten żółty).
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

Kolego jest to instalka II generacji nawet nie trzeciej bo ja taką mam.Jest zwykły gaz z założonym silniczkiem na wężu od dawkowania gazu.Najprawdopodobniej są anty wybuchy wstawione w czołowej ściance kolektora żeby nie rozwaliło kolektora jak kichnie.Niech koleś Ci zrobi fotkę kolektora ssącego z ujęciem przepustnicy.A to poowijane taśmą to mikser od gazu rozpyla miszankę w róże od przepływki.Na tej instalce napewno motor żle chodzi i kicha.

Pozdrawiam emilo