Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Od dzis stałem się szczęśliwym posiadaczem e46 320 d (150 km). Jazda wspaniała choć przy dzisiejszych warunkach atmosferycznych na drodze nie mogłem doświadczyć pełnej satysfakcji z jazdy. Pojawił się natomiast problem mianowicie nie działa tylna wycieraczka i ogrzewnie tylnej szyby oraz nie działa spryskiwacz przedniej szyby. Co może być tego przyczyną?.

Pozdrawiam z góry dziękuje za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli nie działa grzanie oraz wycieraczka, to może przetarły się kable schowane w tym elemencie gumowym łączącym klapę z karoserią i gubi się masa. Sprawdź też bezpieczniki.

Co do sprysków z przodu, jeśli jeden działa, to drugi może się zapchał lub zamarzł.

Opublikowano

Spryskiwacze obydwa nie działają może niezbyt dokładnie podałem problem.

Dzieki za informację jutro będę wszystko sprawdzał od rana w garażu, teraz idę opijać zakup :D Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam też miałem taki problem, sprawdziłem bezpieczniki -ok, kable na zgięciu przy klapie -ok

sprawdziłem u mechanika i okazało się że do wymiany jest moduł przy silniczku,wymieniłem i jest ok cena około 200zł

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby, nie grzeje bo ma przetarte ścieżki na styku z uszczelką szyby :cry:

Czy miał ktoś ten problem? No i jak sobie z tym poradził.

Chciałbym uniknąć kupowania nowej szyby. Leczyłem sprawe jakimś srebrem w płynie (niby), by połączyć przetarte ścieżki. Zabieg pomógł, szyba ślicznie grzała. W miejsce naprawy - wdłuż uszczelki nakleiłem taśme izolacyjną (szkot) ale w miejscach naprawy robiła się wysoka temperatura i przytapiała uszczelkę. :cry:

Macie jakieś rozwiązanie?

Opublikowano

aaa dzięki nie szukałem innych wątków, bo ten dość jednoznaczny

To jest właśnie problem używana szyba zapewne nie grzeszy idealnym ogrzewaniem, nowa w ASO jedyne 2400złociszy

Chyba spróbuje jeszcze srebrem, ale problem jest z tym odizolowaniem od uszczelki, aby nie było przetarć i topienia uszczelki...

Opublikowano

w Poznaniu za nową u szklarzy samochodowych nie orginał ale "zgodną z orginałem" wołali 1400

ale i tak dziekuje

na razie nic nie robiłem a zima się kończy :D

Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych