Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z kodowaniem kluczyka. Od paru dni otwieram i zamykam auto kluczykiem a nie pilotem na nim.Na poczatku raz zalapywal kluczyk a raz nie ale za kazdym razem moglem otwierac z kluczyka bagażnik.mam bawarke z 1999r 320d i z kluczykami tymi gumowymi jeszcze.Ani jeden ani drugi kluczyk sie nie chce kodowac.Kodowanie robie tak jak w instrukcji i lampka tylko mruga i nic.U kumpla w e39 zakodowaly sie obyda normalnie a u mnie nic. 7 Anti-theft alarm system:Siren,radio interior protection,Tilt alarm sensor or Wire STDWA Short circuit to ground or Open circuit. Taki blad byl kiedy swoja bete podłanczalem do lapa u kumpla. Podobno to znaczy ze brak alarmu czy cos w tym sensie ale cos jest z czujnikiem od kluczyków który podobno znajduje sie w słópku od strony tylnej pasażera po prawej stronie.U kolegi w e39 zakodowalem kluczyk normalnie tak wiec kluczyki działaja na 100%. W srodku nadal moge zamykac drzwi i otwierac guzikiem a kluczykiem zamykam nadal i otwieram tak samo a nie chce sie zakodowac pilot w kluczyku.Nie wiem co jest grane.Centralny zamek dziala a nie dziala czujnik od pilota:( Czy ktos wie czy on napewno jest w slópku od pasazera???? Pomocy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, możliwe, że masz typowy problem z przekaźnikami entralnego zamka. Moduł znajduje się po prawej stronie konsoli, znajdziesz go po zdjęciu schowka pasażera. Napisałeś sporo, choć ja nie zrozumiałem z tego wiele. Zobacz czy masz podobne objawy, jak opisywane przez ludzi tutaj:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=50201&hilit=+centralny

Znajdziesz tam też rozwiązanie problemu. Jakby PDF nie działał, to mam go gdzieś jeszcze na kompie i mogę podesłać.

I taka mała porada, zamiast POMOCY w tytule, napisz model swojego auta - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=117886.

Opublikowano
Jedno jest pewne.Te przekazniki mam na 100% Ok. Centralny zamek mi dziala bo zamykam kluczykiem w zamku cale auto i otwieram tak samo.Z guzika w srodku bawarki tak samo moge zamykac auto i otwierac ale kluczykami nie moge z guzika na kluczykach otwierac i zamykac auta.Chodzi mi tylko gdzie jest ta czujka co odpowiada za otwieranie i zamykanie auta z kluczyka.Alarmu fabrycznego napewno nie mam a i nie mam innego alarmu montowanego.Kumpel mi gadal tylko ze podobno ta czujka jest w słupku od pasażera z tylu za kierowca.Ale nie jest tego pewien jest tam jakis przekaznik i stos kabli.W lusterku nie mam czujki i zadnej diody tylko tam gdzie radio jest jakas malenka dioda która pika jak zamkne auto.Kluczyki mam bez akumulatorka bo to sa te z gumowymi guzikamai przed liftem. Dzialaja na zasadzie bateri a co najlepsze u kumpla w e39 zakodowalem jeden swój kluczyk odrazu i jedno jest pewne ze kluczyki mam sprawne.Co moze byc????