Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie już ponad miesiąc śmigam Moją Becią , i powoli wszystko wychodzi , tzn ostatnio sprawdził poziom oleju i okazało się że trochę go ubyło ze środka bagnetu zrobiło się prawie minimum czyli jakieś 0.4 l. Przejechałem nim okolo 1000 kilometrów . Nie wiem czy to dużo czy jest to normale wkoncu zima trzyma , w kazdym razie autko nie jest katowane , nie wchodze na wyzsze obroty niz 4000 tys .

Mam jakies wycieki spad skrzyni biegów oraz półosi ale pod silnikem jest czysto , dodam że z wydechu nie ma białego badz niebieskiego dymu .

Troche brudna jest obudowa klawiatury zaworów ( pewnie długo nie była myta ).

Druga sprawa to rdza na tylnej klapie , zauważyłem że od spodu na uszczelke dostaje sie wigoc przez co klapa bagaznika rdzewieje ,narazie sa to małe punkty , i pyatnie czy kupic nowa klape czy wymienic uszczelkę

I takie jeszcze małe pytanie czy ktoś swoim okiem byłby w stanie ocenić stan beci najlepiej z okolic sosnowca :) byłbym wdzieczny za pomoc

Opublikowano

Witam

Masz zapewne wysłużone M40 i bierze olej... Nic nadzwyczajnego. Wymiana uszczelniaczy zaworów powinna pomóc jak ręką odjął. No i czy jesteś taki całkowicie pewny, że silnik gdzieś nie cieknie??

Rdzawka w E36 w tym miejscu to norma.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Zurzyy to on nie jest fajnie ciagnie , cicho chodzi, zadnych panewek nie słychac, troche popychacze na zimnym głosno przez chiwile pracują jednak po chwili wszystko ok , raczej wycieków nie ma , postraram sie umyc silnik w tygodniu , mam nadzieje ze mu to nie zaszkodzi, i bede widział czy jakies wycieki wystepuja , napewno sa pod skrzynia i pół osia ( ale bardzo znikome jakby padł zimerig) .

Jesli to sa uszczelniacze to trza bedzie to zorbic wkoncu 200 pln to nie tak duzo :)

Opublikowano
Ja bedziesz kiedyś w Tychach to możesz podjechać i pooglądamy becie a i pod kompa mogę podpiąć i sprawdzić co ją boli.
Opublikowano
Ja również bym nie był do końca pewien czy nie birze oleju. Kup olej zalej do odpowiedniego poziomu i po przejechaniu chocby 1000 sprawdz ile ubyło bedziesz wiedział. Miałem kiedyś honde brała olej i to sporo a chodziła jak poje.... wiec to nie reguła ze jak olej bieze to ci osiągi nie spadaja...