Skocz do zawartości

325ci Prośba- wiatrak przy chłodnicy nie działa, co robić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć

jestem posiadaczem BMW 325 coupe z 2003 roku i mam problem ponieważ wiatrak nie włącza mi się po rozgrzaniu silnika. nie wiem jaka jest tego przyczyna. po mostkowaniu na wtyczce od czujki termicznej napęd nie reaguje. czy napełnienie klimy w klimatroniku ma znaczenie..?? napęd elektryczny wiatraka sprawdzony. co jeszcze ma wpływ na działanie wentylatora?

Opublikowano
A czy temperatura wzrasta? to znaczy po rozgrzaniu wskazówka wychodzi poza pion?wiesz bo teraz przy ujemnej temp to trzeba troszkę autko rozgrzać żeby wiatrak się włączył,u siebie tez myślałem że wiatrak się zepsuł,jeździłem po mieście,później stanąłem i wiatrak się nie załączał dopiero po około 10 min postoju i przygazowaniu na miejscu wiatrak załączył się na chwilę,może u ciebie też jest podobnie
Opublikowano
Ale wskazówka stoi normalnie w pionie? tak jak ma być? wiesz ze temp otwarcia termostatu to 105 stopni? a wiatrak włączy się dopiero po otwarciu termostatu,tak na marginesie skąd wiesz że rozgrzałeś auto do temp 100 stopni?
Opublikowano
wiem bo wskazówka już dużo przekroczyła pion.. a temp na pewno osiągneła 105 stopni.. a samochód był rozgrzewany w garażu, na postoju w celu sprawdzenia czy wiatrak działa...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
porównaj wskażnik na desce ze wskazaniami czujnika w głowicy zgodnie z testem 7.0 w ukrytych funkcjach zegara. zobaczymy co wyjdzie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie w lutym przy temp 3-4 stopnie włącza się wentylator jak nagrzeje auto. Jaki masz wentylator, z osobnym modułem na obudowie wentylatora czy zespolonym z silnikiem?