Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

wczoraj wyjąłem szabelke aby sprawdzic poziom oleju i zauważyłem na końcu taką maź wyglądem przypominającą majonez... co to może być i jaka tego przyczyna? pod korkiem wlewu oleju tego nie ma. dziennie robię około 70 km autem....

Opublikowano

aha- a czemu np w innych autach tego nie ma a akurat u mnie jest?

wydaje mi się że silnik dogrzewam bo codziennie robie około 70 km

Opublikowano
tzn średnio robie około 70km. jeżdżę do pracy na odległość 50 km- po 8 godzinach wracam i dalej 50 km. a co drugi dzień 20 km i jak wracam po 8 godz. to też 20- i tak na zmiane z kolegą co drugi dzień....
Opublikowano
ja też kupiłem podróbe castrola Edge 5w30 :/ po 5000 zrobił się czarny i gęsty... kupiłem potem lotosa żeby ten syf wypłukał i już go mam około 10 000 km jest jasny i nieco rzadszy... pogranicze syntetyka i półsyntetyka... w lutym zalewam Vavoline syntetyczny, zobacze czy będzie poprawa
Opublikowano
Mialem tez tak kiedys zmienilem olej i po ptokach.Podejzewam ze sprzedali mi wczesniej jakas podrobe castrola.

a jaki Ty kupiłeś że to znikło?