Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko, od paru dni po zapaleniu auta nie gaśnie mi jedna kontrolka (żółty trójkąt w środku jest wykrzyknik) "regulacja stabilności jazdy". Miałem już parę razy taką sytuację po deszczu, ale samo ustępowało, a teraz przy takiej pogodzie mam już z tym problem na dobre.

Czy może miał ktoś coś podobnego, albo wie gdzie mogę szukać przyczyny??

Z góry dzięki

Pozdrawiam :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo tak na odległość można jedynie obstawiać uwalony czujnik ABS, czego nic innego jak komp nie zdiagnozuje.
Opublikowano
Miałem podobną sytuacje odpięty był jeden klips na półośi na którym był przewód od czujnika ABS przewód przetarł sie o falgę
  • 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Sprawdź ładowanie i akumulator. Być może rano jest słabe napięcie akumulatora, gdy sie podładuje problem znika.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koledzy moze troche z innej beczki ale tez o DSC a dokładnie o czujniku. Z tego co zauwazyłem to czujniki sa z dwoma koncówkami z niebieska i z szara. Pewna osoba ma do sprzedania czujnik z niebieska jak i szara koncówka , zapytałem do jakiego rodzaju silnika jest ten czujnik. Dostałem odpowiedz ze to jest nie wazne , wystarczy ze kupie czujnik z takim kolorem jaki mam obecnie. Czy to do konca tak z tym jest ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii