Skocz do zawartości

DSC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko, od paru dni po zapaleniu auta nie gaśnie mi jedna kontrolka (żółty trójkąt w środku jest wykrzyknik) "regulacja stabilności jazdy". Miałem już parę razy taką sytuację po deszczu, ale samo ustępowało, a teraz przy takiej pogodzie mam już z tym problem na dobre.

Czy może miał ktoś coś podobnego, albo wie gdzie mogę szukać przyczyny??

Z góry dzięki

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Uważam, że jednak trzeba podpiąć auto do kompa i zdiagnozować usterkę :roll:

Pzdr.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bo tak na odległość można jedynie obstawiać uwalony czujnik ABS, czego nic innego jak komp nie zdiagnozuje.
Opublikowano
  • Autor

Byłem już w paru warsztatach ale nie mogą się połączyć a do serwisu mam kawałek, dodam że ABS jest sprawny

:cool2:

Opublikowano
Miałem podobną sytuacje odpięty był jeden klips na półośi na którym był przewód od czujnika ABS przewód przetarł sie o falgę
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Sprawdź ładowanie i akumulator. Być może rano jest słabe napięcie akumulatora, gdy sie podładuje problem znika.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
jestem takze za spr ładowania bo dsc i abs pierwsze odczuwa spadki napięcia i jesli jest za niskie to zaczyna sie swiecic
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
koledzy moze troche z innej beczki ale tez o DSC a dokładnie o czujniku. Z tego co zauwazyłem to czujniki sa z dwoma koncówkami z niebieska i z szara. Pewna osoba ma do sprzedania czujnik z niebieska jak i szara koncówka , zapytałem do jakiego rodzaju silnika jest ten czujnik. Dostałem odpowiedz ze to jest nie wazne , wystarczy ze kupie czujnik z takim kolorem jaki mam obecnie. Czy to do konca tak z tym jest ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii