Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem e46 330 coupe bez podłogi pod silnik - patrząc po vinie powinien być tam taki aluminiowy profil łączący 4 miejsca. Czy przez to może mi ją tak wozić w koleinach? wiem że ona usztywnia samochód tak jak dolna rozpórka, i chciałbym ten feler uzupełnić w jakiś sposób- albo oryginalną podłogą, albo rozpórką dolną. rocznik samochodu 2001 proszę o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem ale czy mówisz o czesci nr 1 z tego rysunku ? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL91&mospid=47642&btnr=31_0404&hg=31&fg=05

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
z tego twojego to byłby nr 3... własnie nie wiem jaka jest różnica pomiędzy rozpórką "podłogą" z profilu alu a rozpórka z rurek. ogólnie poprzedni właściciel chyba mi ją wyciągnął przed sprzedażą bo może mu się wydawało że należy do wyposażenia niestandardowego (tak jak wyciągnął mi górną). oczywiście tuż przed kupnem nie zdążyłem tego sprawdzić, ale po fakcie nie ma o czym gadać. chciałbym ogólnie uzupełnić to czego tam brakuje, nr nadwozia to WBABN51050JT65321
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no jesli tego nie masz to bedziesz musiał sobie to uzupełnic. A róznica miedzy moim a Twoim usztywnieniem pewnie zalezy od rodzaju zawieszenia. NIe wiem jakie Ty masz ale u mnie jest sportowe dostosowanie podwozia , a z drugiej strony mam diesla , silnik tez wiecej wazy i moze dlatego tak jest a nie inaczej

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W manualu do E46 jest napisane, że nie wolno pod żadnym pozorem jeździć bez tego wzmoceniania po rozjedzie Ci się zawieszenie!!! To czy masz mieć podłoge alu czy trójkąt zależy czy masz otwory na śruby w podłodze. Strzelam, że w coupe będzie aluminium.
Opublikowano

w sedanie m52 mialem rurki /zawieszenie normalne/, w coupe m54 mam aluminiowa plyte /zawieszenie sport/ jako wzmocnienie

w 330ci powinienes miec wzmocnienie ktore napisales

Opublikowano
I o to chodziło, po vinie powinienem mieć taki profil aluminiowy pusty w środku z mocnowaniem w 3 czy 4 miejscach, zawieszenie mam obniżone to pewnie buda dostała w dupę i zawieszenie, postaram się posprawdzać jak założę podłogę. Dzięki i pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo profil albo rurki ale podłoga aluminiowa jest przynajmniej w dwóch rodzajach, do 2001 i po 2001. Moja jest inna niż ta na allegro.