Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam tarczy hamulcowych na tyl. Klocki, szczeki i plyn juz mam.

Co wybrac aby jakosciowo i cenowo bylo ok.

Prosze rowniez o jakis link do allegro jak sie da.

Opublikowano

na forum pelno watkow o tarczach wiec nic Ci nie bede linkowal.

ja mam textary i jest ok,kupione w sklepie nie na allegro. zero problemow po roku eksploatacjii.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam. ja założyłem zimmermanny na przód tarcze + klocki i nie jestem zadowolony. porównując zestaw oryginalne tarcze + klocki textar - bez porównania.

już nigdy nie kupię innych tarcz niż ORI .

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano
witam. ja założyłem zimmermanny na przód tarcze + klocki i nie jestem zadowolony. porównując zestaw oryginalne tarcze + klocki textar - bez porównania.

już nigdy nie kupię innych tarcz niż ORI .

Ale klocki to trzeba było Jurid założyć. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=34_0757&hg=34&fg=05 tutaj masz informację z OE, poz. 11.

Ja mam właśnie zestaw Zimmermann + Jurid i już ponad 2 lata (ok. 70kkm) jest super.

Opublikowano
no i właśnie się zastanawiam co teraz zrobić bo niedługo wymiana klocków, czy zmienić od razu tarcze + klocki czy sprubować na te zimmermanny założyć właśnie juridy i może wtedy będzie ok...póki co narazie nie jestem z tego zestawu zadowolony.

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam bede zmieniał tarcze na zimmermann i do tego ori klocki czyli jurid przód textra tył. Tarcze bede kupował nawiercane a to z tego wzgledu ze mam 330 i podczas deszczy przy dłuższym nieużywaniu hamulca pierwsze jego wciśniecie powoduje tak jakby poślizg. Na forum piszą ze na nawiercanych lub na nacinanych tego efektu nie ma

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii