Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dokladnie chodzi o spinki oslony progu wewnetrznego.

Czy to mozna wyjac ?Czy trzeba za kazdym razem kupowac nowe/

Moze ktos to przerabial/

pozdrawiam

Opublikowano
Mi udawalo sie je wyjac :) Ale nie zdejmowlaem progu przez wyrywanie tylko przesuwalem go.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Witam

Mnie sie udalo wyrwc i spinki sa cale ,ale wcisnac na spinki chyba sie nie da.Probowalem jedna wydlubac ale nic z tego ulamala sie !

Myslalem,ze ktos ma jakis sposob.

Mam nadzieje,ze te spinki sa do kupienia bez problemow.

pozdrawiam

Opublikowano
bo listwe sie wsuwa na spinke a nie wciska. Zaczynasz wsuwac od poczatku listwy i tak na wszystkie spinki. Ja przynajmniej tak robilem.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
ja te spinki kupiłem w intercarsie, a wysiagnołem przy pomocy srubokrętu :duh: i w mojej e39 najpier trzeba założyć spinki a dopiero potem wsadzic bo jak najpier wsadzę to cięzko jest wsunąć listwę, bo jedna spinka jest w inna stronę niż inne :mrgreen:
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Spinki da się wyciągać i służy do tego specjalny przyrząd wyglądający jak cęgi do gwoździ , i w sumie tak samo działa (sprawdzałem). A samą spinkę łapie się tak , aby ścisnąć ją od strony motylków i ciągnąć do góry.
Opublikowano
A tak na marginesie to spinki sa tańsze oryginalne niz te w ICarsie więc spoko w razie czego jesli ułamiesz zaopatrzysz się w nie, w kazdym serwisie BMW