Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i proszę o pomoc.

Od jakiegoś czasu moje BMW 320d 2.0 135 km znacznie więcej zaczęło palić widać to nie tylko na wskaźnikach do pomiaru spalania paliwa który wskazuje mi w cyklu mieszanym około 8 l a dodam że jeżdże spokojnie. Na trasie przy naprawdę spokojnej jeździe wskaźnik nie spadł poniżej 7,5 l. Z doświadczenia widzę że przy tej samej trasie spala znacznie więcej. Jest to zauważalne nawet nie sugerując się pomiarami wskaźników. Jeśli chodzi o moc to nie odczuwam żadnej zmiany i nie zauważam pod dym względem żadnych uwag.

Jeśli wie ktoś coś na ten temat bądź miał podobny problem proszę jeszcze raz o radę ewentualnie gdzie warto się udać z taką usterka do jakiego mechanika w okolicy Rzeszowa.

Pozdrawiam i z góry dzięki.

Opublikowano
Ja mam takie samo auto spalanie, większość miasto i małe przebiegi.
Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
teraz ma prawo wiecej palic,jest minusowa tem. i najbardziej to w miescie widac,mi w miescie z 2 litry wiecej pali!!! około 9-10litra
Opublikowano
moja 'była' E46 2.0d w automacie / wersja po lifcie / potrafiła wessać 12,5 litra w średniej w styczniu rok temu czyli na 500km w mieszanej wlałem 60 litrów ON , no a obecne ? w mieście nawet nie liczę ale za to w trasie jak jadę lajtowo to zejdę poniżej 20 :mrgreen: