Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM KOLEGOW. ROZKRECILEM DRZWI W POSZUKIWANIU JAKIEJS REGULACJI SZYBY. ALE NIC CIEKAWEGO NIE ZNALAZLEM. PODCZAS JAZDY OK 80-100 Km/h WYDOBYMW SIE Z USZCZELKI SWIST. CO ROBIC? SZYBA SPRAWNA,DOMYKANIE SPRAWNE. PODKLADALEM MALE PODKLADKI POD SRUBE PROWADNICY SZYBY TROCGE LEPIEJ. WYJOLEM TAKZE USZCZELKE I TROCHA JA OPUSCILEM TAK ABY DOMYKAJACA SZYBA SAMA SIE DOPASOWALA DO NIEJ. MOJE MANEWRY KONCZA SIE, MOZE MACIE JAKIES POMYSLY. POZDRAWIAM
Opublikowano
zobacz sobie czy po tych Twoich regulacjach szyba się równo domyka, ja mam tez coupete i tez mi wieje ale przez uszczelki w drzwiach trochę to denerwuje i pewnie musiałbym zmienić na nowe.
Opublikowano

Ściągnij serwisówkę do e36, tam jest ładnie opisane jak wyregulować szybę w coupe.

Jak auto jest leciwe ja bym również w ciemno zmienił takie białe plastikowe prowadnice, które są na końcach ramion od podnoszenia szyby. Często są one wyślizgane i to jest przyczyną. Koszt groszowy nowych na alledrogo. Sprawdzisz je, biorąc rękami za szybę i ruszając przy otwartych drzwiach. Jak nadmiernie się szyba rusza góra-dół, znaczy że są wyślizgane.

Uszczelka też może być już przyklepana ze starości ale ja u siebie mam starą i problem u mnie nie występuje.

Zacznij od wymiany prowadnic i wyregulowania bo to nic praktycznie nie kosztuje, a wymiana uszczelki wiadomo już droższy interes.

Jak nie da się mimo tego wyregulować to może też oznaczać że auto ma powypadkową przeszłość i nie ma już pierwotnego obrysu wokół szyby.