Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zobacz na ostatni mój post http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2500&start=15

Też mam Becker-a ale nie bawiłem się jeszcze z tym sygnałem....czekam na płytkę z mapą Polski żeby nie rozbierać i grzebać w tym niewiadomo ile razy a zrobić za jednym zamachem navi i ten sygnał, zresztą jest on niezbędny dla poprawnego działania navi........mam nadzieję że doczekam się w końcu płytki z Polską dla TrafficPro albo DTM.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W związku z krótkim urlopem postanowiłem sobie dopiąć brakujące sygnały do mojego radyjka :wink:

Więc jeżeli ktoś jest zainteresowany uruchomieniem nawigacji strzałkowej albo regulowanej głośności radia w zależności od prędkości pojazdu ( GAL ), to trzeba dopiąć sygnał prędkości pojazdu...znajduje się on na złączce koloru czarnego przeznaczonej do dołączenia zegarka/komputera....przewód koloru CZARNEGO Z BIAŁYM paskiem.

Złączka o której mowa znajduje się pod osłoną kierownicy po prawej stronie przy nagrzewnicy, zamocowana jest ona razem ze złączką koloru białego z której idą przewody do regulatora nawiewu/temperatury.

Dla nawigacji może być potrzebny jeszcze sygnał włączenia biegu wstecznego.

Można go znaleźć w jednej z 3 wiązek które znajdują się w kanale po lewej stronie pojazdu, najlepiej dołączyć się za podpórką na lewą nogę/osłoną głośnika.Przewód koloru NIEBIESKIEGO Z ŻÓŁTYM paskiem znajduje się w wiązce z CZARNĄ złączką ( są tam jeszcze dwie - biała i niebieska )

Gdyby ktoś chciał sobie jeszcze dołączyć sciemnianie oświetlenia w radyjku razem z zegarami to trzeba się dopiąć do przewodu koloru POPIELATEGO Z CZERWONYM paskiem, można go znaleźć w okolicy potencjometru do regulacji natężenia oświetlenia.

Pozdrawiam.