Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.posiadam E32 z silnikiem M30 poj.3.0 auto jest z 92r,jak powinna stać wskazówka od temp.silnika u mnie stoi jakieś 3milimetry przed pionem a jak wyjadę w trasę to spada do do tej białej kreski przed pionem.to chyba nie jest normalne.posiadam auto ok.miesiąc.co może być nie tak.dodam,że węże od chłodnicy są gorące oby dwa więc termostat chyba otwiera.proszę o pomoc
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano

cześć

moim zdaniem tez się otwiera... ale za to nie zamyka żeby mógł się dogrzać do końca czyli do ok 90 stopni :wink: . obieg jest za bardzo otwarty żeby silnik się dogrzał . obecnie mam ten objaw w moim drugim aucie . . .

i to właśnie termostat jest walnięty :(

Opublikowano
Dzięki.A jak powinna stać wskazówka w e32 w pionie,czy może inaczej?
Opublikowano
pytanie jak wymienić termostat w e32 m30,może jakieś fotki albo porady.auto mam dopiero miesiąc.proszę o wyrozumiałość :D
Opublikowano
Dziękuję Bardzo :D
Opublikowano
Witam wczoraj wymieniałem termostat.prosta sprawa trzeba odkręcić 4 śruby termostatu i sprzęgło wiskostyczne kluczem 32 gwint odwrotny.ściągnąłem też dolny wąż od chłodnicy,a pod niego podłożyłem miskę aby uratować płyn.płynu spuściłem tak ze 3 litry.ale po odkręceniu termostatu i tak z litr wyleciał na glebę.termostat kupiłem VERNET koszt 60zł w sklepie.po złożeniu auta zalałem płyn odpowietrzyłem układ śrubą na obudowie term.przejechałem ok.2km i wskaz€wka złapała pion :D stary termostat o dziwo działa poprawnie sprawdzałem w gorącej wodzie i zimnej.był tylko włożony strzałką do boku.myślę,że tylko się zawiesił.całość zajęła mi 1 godz. pracy przy -5 na dworze