Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a ty jakie masz spalanie w automacie ? pewnie podobne do mojego :) napewno cię to zdumiewa

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgadza się, spalanie w 320d Automat jest zbliżone do 330xd w manualu (ale i tak 320dA pali mniej ). Rado jest cwaniak bo ma 6 biegów, a to powoduje radykalne obniżenie obrotów na ostatnim biegu co przekłada się na niskie spalanie. Ale porównajcie sobie 330DA -tam spalanie się już znacząco różni i ciężko jest zejść poniżej 10 litrów

Co do dynamiki 320dA ma jej pod dostatkiem , zawsze automat dobiera tak obroty że idzie jak rakieta,

Pozdrawiam
  • Członkowie klubu
Opublikowano
GR może tak posprawdzaj innym błędy ortograficze - wtym się sprawdzasz , po co się wypowiadasz na tematy o których coś tam słyszałeś i coś ci się wydaje

Tak. Wydaje mi się, że całkiem sprawnie i poprawnie używam ojczystego języka, ale wróć na ziemię, raczej nie będę spełniał Twoich zachcianek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

w trasie GR pali mi 6-8 l w zależności czy mam na szafie 120 czy 200 km

Chciałbym zdementować tą plotkę :mrgreen: Nigdy nie byłem z Rado_! w trasie, a tym bardziej nic mu nie wypiłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

średnie mam 8l i to się pokrywa z tym co piszą inni ( zapoznaj się może jeszcze raz z wynikami )

Mnie naprawdę nie interesuje średnie spalanie, z resztą jest od tego inny temat :lol:

Ale podawanie spalania 12 litrów podczas katowania, to nawet Pinokio by się zorientował :lol:

wiec nie zabradzo moge zrozumieć w jaki sposób hunterowi wyszło 15l spalanie , u mnie jest to po prostu niemożliwe

Trochę więcej uwagi i może coś zrozumiesz :mrgreen:

15 litrów po mieście podał M330d, nie hunter; wynik jest realny - ze wskazaniem na to jak napisał - że potrafi, a nie ciągle pali :mrgreen:

no chyba że idąc tokiem rozumowania GR-a skasuje średnią , odpale silnik na zimnym i będe przyśpieszał i hamował na przemian , wtedy powinno się udać :)

Brawo. Zaczynasz chwytać - jeszcze nie do końca, ale już jednak :mrgreen: , żeby do średniej z katowania nie dodawać średniej z 100km trasy do miejsca katowania :lol:

Ale, żebyś miał łatwiej. Zlot na Torze Kielce w maju - jakie spalanie wybierasz? 11,2 czy 33,5? Jak doliczę dojazd - pierwsze, jak sam tor - drugie :mrgreen:

co do 320d to wyjaśnie ci GR o co mi chodziło , 320d to jednak słabsze auto wbrew temu co tu piszą i po prostu wiecej bym go gniótł co by się na spalaniu odbiło , a w trasie tym bardziej się to przekłada , w mieście mniej

do 120 zgodze się że 320d mniej spali , powyżej to już zaczyna się równać

Patrz... a wszyscy piszą, że to 330d, a już nie daj Boże 330i kupuje się po to, żeby "gnieść" a nie odwrotnie :lol: :lol:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Widzę że post przerodził sie w "ile pali".

Oczywiście wszyscy mają racje ale kolega chciał wiedzieć co wybrać.

podsumowując:

330xd (może i niech pali tyle samo co 320d) eksploatacja tego samochodu jest droższa, niż 320d, poza tym kolega chyba wybiera z rocznika ok. 2000r, a uważam że skoro 330xd jest 1tyś tańszy niż 320d to ja jakoś nie bardzo to widzę. Albo 320d jest w super stanie , albo 330xd jest naprawdę okazja. Jedno czy drugie auto trzeba przed kupnem dobrze sprawdzić a może służyć długie lata.

"podstawa to dobrze utrzymane auto"

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
Zgadza się, spalanie w 320d Automat jest zbliżone do 330xd w manualu (ale i tak 320dA pali mniej ). Rado jest cwaniak bo ma 6 biegów, a to powoduje radykalne obniżenie obrotów na ostatnim biegu co przekłada się na niskie spalanie. Ale porównajcie sobie 330DA -tam spalanie się już znacząco różni i ciężko jest zejść poniżej 10 litrów

Co do dynamiki 320dA ma jej pod dostatkiem , zawsze automat dobiera tak obroty że idzie jak rakieta,

od początku szukałem silnika 204 ps wiele właśnie dobrego o nim słyszałem też z tego forum , wcale łatwo nie było znaleźć 204 ps , szukałem pół roku praktycznie codziennie przeglądając ogłoszenia z raichu , a x-a kupiłem czystym przypadkiem , po prostu trafiło się autko w dobrym stanie , po oględzinach i sprawdzeniu wszyko było ok wziełem i nie żałuje

x-em jestem zachwycony , ta trakcja coś ekstra , do tego 6-biegowa skrzynka , tak jestem cfaniak , zapinam na trasie 6 mam 160 na szafie a spalanie mi pokazuje chwilowe 6-7 litrów

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

oj rado_!, znowu cię fantazja poniosła.

podam ci spalanie wg ksiazki E46 w kombi miasto/trasa/srednie: oczywiscie są to pobozne zyczenia producenta, a twoje rado_! spalanie rzedu 4-5 litrow na 100km to ewidentne bajki.

320aD 9.9/5,5/7,1

330aXD 12,1/7,1/8,9

330XD 10,3/6,4/7,8

rado_! przestan bajki pisac, albo zobacz pod maske czy tam nie ma 1,9tdi :norty:

rado jak ci pokazuje spalanie 6-7 litrow przy 160km/h to napewno masz cos nie tak z licznikiem, albo oczami. :cool2: spalanie 6-7 litrow to ci wyjdzie przy jezdzie 90-100km/h z ekodrivingiem.

Opublikowano
oj rado_!, znowu cię fantazja poniosła.

podam ci spalanie wg ksiazki E46 w kombi miasto/trasa/srednie: oczywiscie są to pobozne zyczenia producenta, a twoje rado_! spalanie rzedu 4-5 litrow na 100km to ewidentne bajki.

320aD 9.9/5,5/7,1

330aXD 12,1/7,1/8,9

330XD 10,3/6,4/7,8

rado_! przestan bajki pisac, albo zobacz pod maske czy tam nie ma 1,9tdi :norty:

rado jak ci pokazuje spalanie 6-7 litrow przy 160km/h to napewno masz cos nie tak z licznikiem, albo oczami. :cool2: spalanie 6-7 litrow to ci wyjdzie przy jezdzie 90-100km/h z ekodrivingiem.

masz coś z oczami rabiola1 ? gdzie ja napisałem 4-5 litrów ? kolejny raz coś ci się przewidziało ?

czemu kolejny raz coś piszesz jakieś banialuki że ja coś napisałem ?

dla jakiego silnika wziełeś te dane czy kolejny raz takie szcegóły sa dla ciebie nieistotne , jaka skrzynia , dla ciebie rozumiem te dane są nieistotne , wklejam co mi się podoba , dalej nie będe komentował

przypomne ci że moja wersja to 330xd 204 ps , 6 biegowa skrzynka , sedan z ksenonami

i zachęcam do przeczytania wątku "disel czy benzyna - merytorycznie " tam podałem swoje spalanie które było jedne z wyższych w tej kategorii

nie będe się kolejny raz powtarzał , dla ciebie to niepojęte ale tyle mi pokazuje przy zapietym 6 biegu i 160 km/h - żebyś zrozumiał pokazuje mi to na manualnym wskaźniku chwilowego spalania

i po prostu nie kłam człowieku , mijasz się kolejny raz z prawdą , jak nie potrafisz zapamiętać to jest takie coś jak cytuj , cytuj co mówie i dopiero dorabiaj do tego teorie

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Kłócicie się o to spalanie, jakby naprawdę było o co.

Mi pali 4, mi pali 5, mi nic nie pali, bo nie jeżdżę :roll:

Tylko dla ciekawości moja średnia (320d) z ostatnich 50 km, wyłacznie jazda po mieście, krótkie odcinki 1-5km to realne 10/100 (wg kompa 9,2/100)

I jakoś z tym żyję, a na pewno nie zamartwiam się, że 320d powinna palić 5/100... Wiem ile pali przy normalnych warunkach i ile na trasie i z tego jestem aż nadto zadowolony.

Do Autora - jeżeli jest taka możliwość uparcie szukałbym dobrej 330d 204KM, a jak nie, to 320dA 150KM.

A z dwóch aut przedstawionych w pierwszym poście wybrałbym te, na które mnie stać, oczywiście gdyby stan obu był ok.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Zakupiona 330xd i nie żałuję, choć spalanie będzie pewnie nieznacznie ale odczuwalne to dźwięk tego silnika to rekompensuje.
Opublikowano
wo wrzuć jakieś foto co by się ludki popatrzyły.. przyjemnności i bezawaryjności
Będziesz Mógł Więcej