Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od pewnego czasu po przekroczeniu 130km/h auto gaśnie mi samoczynnie(zdarzyło mi się to dopiero dwa razy), nie ma widocznych usterek po zatrzymaniu pojazdu odpalam ponownie bez problemu, co robić???? :cry2:
Opublikowano
nie muli, i gdzie się znajduje czujnik położenia wału i czy od tego właśnie mi gaśnie????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A w jakim momeńcie Tobie gaśnie?? Gdy bierzesz na luz czy w trakcje jazdy na biegu tobie gaśnie?? Masz gaz??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Puszczasz nogę z gazu czyli jak bierzesz na luz. Jeśli robi to tylko na benzynie to znaczy ze powietrza ma za dużo w czasie jazdy tzn powietrza pod wpływem prędkości jest wtłaczane do siilnika. Pewnie trzeba jakiś przewód powietrzny w przedniej części samochodu skierować tak by ciągną zimne powietrze ale by nie było wtłaczane na siłe.
  • 4 lata później...
Opublikowano

Ponawiam temat: mam BMW 316 z 2002 roku, przy 130 km/h gaśnie (zdarza się to nie za każdym razem), gaśnie przy włączonym biegu i wciśniętym pedale gazu

auto nie odpala ponownie od razu, przy natychmiastowej próbie silnik dziwnie skrzeczy i nie odpala, trzeba na 30 sek wyłączyć całkowicie i po tym bez problemów od razu odpala

I drugi dziwny objaw: przy 3-3,5 tys. obrotów i wrzuceniu luzu i puszczeniu pedałów zeruje obroty, to znaczy nie zatrzymuje się na standardowych 500 obrotach tylko leci do 0 i gaśnie silnik, również nie dzieje się za każdym razem...

czy wie ktoś co to może się dziać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, nie ten dział. TO jest e30, szukaj w e46.

SIlnik masz jużna valvetronicu?? WIęc pewnie tu leży problem lub jakaś nieszczelność. Ale tutaj nie dojdziesz metodą prób i błędów tylko do warsztatu, kompa w reke i szukanie błędów i prawidłowa weryfikacja.

PZDR>