Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pytanie do zaawansowanych kolegów. Czy w samochodzie z 2006 z nawigacją busines można uruchomić nawigację z widokiem mapy? Ostatnio przeglądałem instrukcję obsługi i zauwazyłem obrazki z nawigacją i widokiem mapy. Czy jest to opcja tylko dla aut po lifcie i czy mozliwe jest upgrade mojego (2006 rok) do tej opcji? Słyszałem, że auta z USA miały taką opocję. Jeśli tak to jaki może byc koszt i czy robi to serwis BMW? Prosze o profesjonalny komentarz do tego tematu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Owszem temat był wałkowany, ale jednoznacznych wniosków z tamtego wątku nie ma - no może poza dwoma konkretnymi, ale sprzecznymi ze sobą wypowiedziami. Dlatego poprosiłem o profesjonalna odpowiedź. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie wypowiedzi w stylu "mój kolega ma kolegę, który ma znajomego, który mysli itd..........." - kilkanaście wpisów i żadnego konkretu. Po prostu szukam kogoś KTO FAKTYCZNIE TO ZROBIŁ W SWOIM SAMOCHODZIE i może podpowiedzieć jak i gdzie i za ile to zrobić.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Tylko auta zdaje się z drugiej połowy 2007 roku miały montowane nowe czytniki, które pozwalały na widok 2D w nawigacji Business, czyli takiej mapki z góry (wersji Professional jest 3D). Inaczej nie da rady. No chyba że wymienisz czytnik i iDrive, ale jest to conajmniej nie opłacalne.

E30, E36, E60, E87, F48

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kilka dni temu podczas wizyty w serwisie zapytałem o te opcje. Powiedziano mi, że jest to wylącznie kwestia wgrania nowego softu (sterownikow). Koszt kilkaset zl, ale robią to wyłacznie na ryzyko klienta, bo podczas wgrywania softu zdarzaja się różne rzeczy (cokolwiek to znaczy :roll: )
Opublikowano
Kilka dni temu podczas wizyty w serwisie zapytałem o te opcje. Powiedziano mi, że jest to wylącznie kwestia wgrania nowego softu (sterownikow). Koszt kilkaset zl, ale robią to wyłacznie na ryzyko klienta, bo podczas wgrywania softu zdarzaja się różne rzeczy (cokolwiek to znaczy :roll: )

dokldanie kwestia softu, wgrywasz w ASO i mozesz cieszyc sie mapka tak jak auta po roczniku 2007r

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano

kazdy M-ASK do 2006 jest ze strzalkowa navi

M-ASK2 (gdzies od polowy 2006 ) jest z mapa i strzalkami

mozna je swobodnie podmienic (i dokodowac)