Skocz do zawartości

Wilgoc (woda) pod dywanikiem kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

mam mały albo duży (tylko jeszcze o tym nie wiem) problem,

zauważyłem jeszcze na początku jesieni ze pod dywanikiem kierowcy jest mokro

i zbiera się woda na wykończeniu z tworzywa sztucznego (tapicerki oczywiście a nie dywanika)

pod reszta dywaników jest ok sucho i bez zastrzeżeń.

skąd może się brać ta wilgoć, co powinienem zrobić, sprawdzić może ktoś z was wie i miał podobny problem.

w bagażniku tez się delikatnie skrapla w komorze kola zapasowego i akumulatora.

czekam na odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdź nagrzewnice.niestety puszczaja uszczelki a czasem pękają plastki. Więc spradź czy nawet nagrzewnica nie jest uszkodzona
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Sprawdź nagrzewnice....

Tzn sprawdź poziom płynu

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Zapomniałem dodać nie mam szyberdachu,

poziom płynu tez jest ok, a chcąc sprawdzić nagrzewnice muszę rozebrać pewnie pól deski rozdzielczej?.

czekam na kolejne rady

Opublikowano
...a chcąc sprawdzić nagrzewnice muszę rozebrać pewnie pól deski rozdzielczej?.

czekam na kolejne rady

Nie musisz , wystarczy obserwować czy płyn ci nie ucieka.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
mi sie wydaje że masz dziure w podłodze pod nogami kierowcy.tam powinna być taka ogrągła zaślepka(od spodu samochodu zobacz) i ona często wypada bynajmniej ja tak miałem..myśle że i to warto sprawdzić.pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W wersjach bez klimy, jak nie ma filtra kabinowego to przy myciu i opadach może się wlewać woda
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety nadal nie zlokalizowałem miejsca którędy dostaje się woda, ściągnąłem tapicerkę podłogi i na podłodze stała woda,

w podłodze jest dziura tak jakby odpływ o średnicy ok 5mm ale woda nie wycieka nim czy to tak ma być,

mi sie wydaje że masz dziure w podłodze pod nogami kierowcy.tam powinna być taka okrągła zaślepka(od spodu samochodu zobacz) i ona często wypada bynajmniej ja tak miałem..myśle że i to warto sprawdzić.pozdrawiam

jak ta zaślepka wygląda, ma być ona od wew. czy zew. auta?