Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie moje dotyczy wymiany oleju w dieslu.Ostatnim razem jak bylem na serwisie(nie w bmw) to zalali mi silnik olejem castrol 5w30 niby jest wszystko ok ale na stronie Castrol w rubryce dobierz sobie olej do swojego samochodu wyskoczylo mi ze najbardziej odpowiednim olejem jest 0w40sport edge a olej 5w30 jest zaledwie dopuszczalny.wiec moje pytanie jest takie czy moge teraz wymienic sobie na ten zalecany 0w40??? skoro byl zalany innym??
Opublikowano
Edge 5W30 to własciwy olej dla Twojego silnika, spełnia wymaganą normę BMW LL 04 i ma odpowiednie parametry. Inną opcją jest 0W30 ale nie jeżdzimy w północnej Szwecji wiec moim zdaniem 5W30 jest najlepszym olejem.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Witam:)

Takim(5W30 ) olejem został zalany silnik benzynowy na stacji ASO.

Przy okazji mam pytanie:co ile kilometrów należy wymieniać olej silnikowy Costrol 5W30 Edge longlife 04?

Pozdr.

Opublikowano
Witam:)

Takim(5W30 ) olejem został zalany silnik benzynowy na stacji ASO.

Przy okazji mam pytanie:co ile kilometrów należy wymieniać olej silnikowy Costrol 5W30 Edge longlife 04?

Pozdr.

wskazanie komputera powinno poinformować Cie kiedy jest olej do wymiany. Zazwyczaj jest to ok 30 kkm. Ale niektórzy radza wymieniać częściej, np co 20 kkm.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Witam :)

Dzięki za informacje. Komp mi nie odpowie bo wymieniałem olej nie w ASO a "prywatnie. Korzyści: olej 143,00/4L(oryginalny), filtr oleju 19,00 + 20,00 wymiana, razem ~325,00 w serwisie było by znacznie drożej.

Pozdr. :cool2:

Opublikowano
A co? Serwis sie obrazi, jak ze swoim filtrem i olejem przyjedziesz?

Witam :)

Szczerze? To nie próbowałem,z góry założyłem że omówią współpracy. Chętnie usłyszał bym opinię kogoś kto próbował.

Pozdr.

Opublikowano
zmienialem w E39 zarowki ksenonowe w ASO - przywiozlem swoje Philipsy i zamontowali bez gadania - oczywiscie w takim przypadku nie ma gwarancji na części, a tylko na robociznę