Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nawet jak silnik się nagrzeje, dysze spryskiwaczy i maska również to spryskiwacze, ani z przodu ani z tyłu, wciąż nie chcą działać. Płyn jest zimowy i nie zamarzł w zbiorniku. Czy ma ktoś podobny problem w ostatnim (mroźnym) czasie?

Pozdrawiam,

stageman

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem to zeszłej zimy jak auto na wyjeździe stało pod chmurką. I właśnie w wężykach zamarzło. Szybki wjazd do garażu i przez noc odtajało.

Wtedy konkretnie przepłukałem płynem zimowym i problem z głowy.

Opublikowano

stageman miałem ostatnio podobny objaw.

Przejechałem 60 km i dopiero 'odmarzło' to co było poprzednio w wężykach.

Siła i Honor
Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi.

Myślę, że rzeczywiście gdzieś w wężykach pozamarzało a jak jeżdżę głównie po mieście to te boczne wężyki nie zdążyły odmarznąć od temperatury silnika. Pompka działa. Ale powalczę dzisiaj z tymi wężami.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam podobny problem, stoi w garażu tydzień i nic.. jak sprawdzić czy silnik chodzi, bo nic nie słysze..

Pozdrawiam..

Opublikowano

wez z 2 litry wrzatku i polej przewody i spryskiwacze, pozniej oczywiscie wlacz spryskiwacze i powinno pomoc.

u mnie jest ogrzeewanie dysz i przewodów, ale to nic nie daje przy tem np. -26 stopni

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój post wyżej też dotyczył podgrzewanych sprysków.

Aalecki - jeśli nic nie słyszysz, to najwyraźniej pompka zdechła. Bo choć wszyscy wiemy, że jak już zamarzło, to nie należy pompować uparcie, to po delikatnym cyknięciu wajchą powinieneś przynajmniej słyszeć pracującą pompkę. Nawet jeśli nie leci płyn.