Skocz do zawartości

[e60] limuzyna - doposazenie w worek na narty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym doposazyc auto w worek na narty, nie mam kladzonych siedzen ani worka na narty troche udreka ze tak powiem ;) jednak tylni podlokietnik jest, wiec mozliwosci sa...

Jakby ktos powiedzial gdzie moge to znalezc w ASAP albo jaki kod czesci ma to doposazenie ;) bo chcialbym kupic w ASO, bo z uzywki to raczej nie znajde ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

tak, dziekuje ;) nie mniej jednak numery czesci sa tylko samej ramki ;)

fajnie by bylo jakby ktos mial instrukcje montazu z ASAP'a tam jest wszystko napisane co i jak... gdzie co trzeba wyciac itd. :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale w ASAPie będzie miał instrukcję montażu na bazie ramy oparcia przeznaczonej do wersji z workiem a tym masz pewnie ramę do kanapy nieskładanej.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

no mam nieskladana, i bez worka... udreka jakich mało :D

i tak sie caly czas zastanawiam czy idzie cos z tym zrobic...

bo pamietam jak w X5 nie bylo relingow to sie przyklejalo jakies naklejki na dach w odpowiednie miejsce wiercilo dziury a pod spodem sie okazaly juz byc otwory na sruby do wkrecenia...

wiec myslalem ze analogicznie bedzie z workiem na narty w e60 ;) przyklejam cos, wycinam, mocuje i jest(w skrocie) ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To weź piłkę do metalu/plastiku opuść podłokietnik i sruuu wywal dziurę ;)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Witam,

W E60 jesli nie ma kanapy skladanej, to nie ma tez mozliwosci "doposazenia" w skibag (na zasadzie wsadzenia samej ramki i skibag).Przerabialem ten temat i bylem juz na etapie dokupowania ramki i samego skibag, i wtedy stwierdzilem, ze sam podlokietnik w kanapie skladanej jest inny - a mianowicie dluzszy - a tym samym ramka do skibag nie pasuje w otwor w kanapie nieskladanej.Samo zamocowanie tej ramki tez jest mozliwe tylko w kanapie dzielonej.

Aby sie upewnic kazalem opracowac oferte "doposazenia" w moim aucie u dealera, no i wyliczyli mi ca.2500€

bez Vatu - w kosztach byla mianowicie kanapa dzielona....

wesolych Swiat

mj

Opublikowano
no i takiej odpowiedzi oczekiwałem :)

dziekuje bardzo i pozdrawiam! :)

Witam :)

To właściwie interesowała Cię odpowiedź: Brak możliwości?

To po co pytasz o numery części? W serwisie wiedzą bez podpowiedzi ze strony forumowiczów.

Gdybyś zmienił zdanie to pogrzeb tutaj - http://moto.allegro.pl/listing/search.php?string=BMW&from_showcat=1&category=8682

(pewnie znasz ten adres bez podpowiedania)

Pozdr.

Opublikowano

taka odpowiedz mnie nie interesowala.... ale interesowalal mnie konkretna odpowiedz...

a jak ktos powiedzial ze probowal... ze nie da rady bez wymiany kanapy to dla mnie przekonywujaca informacja.

bo chcialem juz zamawiac worek na nartki w aso ale tak to bez sensu...

pozdrawiam i dziekuje ;)

temat wyczerpany i do zamkniecia ;) chyba ze ktos jeszcze napisze jak to sie robi cos a'la "krok po kroku"

• 7 lat później...
Opublikowano

Dzisiaj właśnie "doposażyłem" e61 w worek na narty, kanapę mam składaną. Generalnie trzeba zakupić worek i 2 plastiki (obudowy), całość zajęła mi około godziny. Tutaj jest małą pomoc jeśli chodzi o umiejscowienie otworu:

BMW E61 Ski bag installation

Opublikowano

Ja zrobiłem sobie skisack na narty w kanapie nieskladanej już dawno temu.Nie lube mieć czegoś na dachu a lubię jeździć na nartach.

Zainteresowanym mogę wysłać zdjęcia na meila bo tu ze zdjęciami cieżko .

Poz.