Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniłem niedawno laptopa na Thoshibe Tectre M5 ( :8) ) specjalnie do diagnostyki. na początku zainstalowałem nowsza wersje inpy (win XP) (instalator V10), do tego Dis i wszystko śmigało do momentu gdy potrzebowałem użyć ncs-a. wszytko łączy się i działa tyle ze w momencie kiedy chce zaznaczyć opcje indywidualizacji wywala mi okienko z błędem IND-ERR-003, po kliknięciu ok i probie zamknięcia edycji profilu to samo, działa tylko cancel ale wtedy wiadomo nic nie mogę zrobić. wyalilem ta Inpe i przeinstalowałem stara(v9.0.7), dokładnie ta sama historia, próbowałem Ncs-ow z rożnych instalek, domyślam sie ze to może cos z systemem tylko co??
Opublikowano

nie wiem czy to wina systemu czy może wina profili dla wszystkiego zerknij na ten profil wrzuć go do C:\ncsexpert\plf

http://cwaniak.pl/upload/?act=view&file=R09PREZJU1Quemlw

tego profilu nie trzeba edytować, opcje indywidualizacji są już ustawione (ewentualnie utwórz w katalogu C:\ncsexpert\work plik FSW_PSW.MAN żeby nie krzyczał ze nie ma tego pliku w work)

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam masz moze jeszcze ten profil bo mam ten sam problem . Pozdrawiam
  • 6 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Czy NCS chodzi u Was na win7 64-bit? Jest na to jakiś sposób oprócz instalacji na systemie 32-bitowym?
Opublikowano

Dzięki, pożyczyłem laptopa z XP, mam już INPA i NCS, ale są inne problemy:

Uruchomiłem, założyłem profil zgodnie z instrukcją z forum. Podłączyłem się do auta, F1, F3, wybieram auto jako E89 (podobno tak ma być jak nie ma mojego modelu), mam do wyboru 2 moduły CAS i FRM. Po wybraniu dowolnego z nich wyświetla się błąd: "Following feature is invalid for FA: #0307".

W międzyczasie komputer wyświetla "FG" nr VIN i jakieś "Nrcl-No.: EGB45.T", nic nie wyświetla przy "FA".

Moje auto to E91 z 03.2007 przed FL, BEZ i-drive, lampy zwykłe, moduły jaki znajduje mi NCS to CAS i FRM. Kabelek K+DCAN: http://allegro.pl/nowosc-bmw-k-d-can-19 ... 21632.html

Może ktoś się już z tym spotkał? Proszę o info co dalej żeby to uruchomić...

Opublikowano

Ok, super, bo już zaczynałem wątpić w powodzenie tej misji :)

Czy pliki od wersji E89 będą ok? Znalazłem coś takiego:

Prosię bardzo :

https://rapidshare.com/files/1211302242/E89.7z

Rozmiarem się nie przejmujcie, skompresowałem mocno;) 240mb na 8mb mój wrzut więc szybko nie zniknie , w razie czego prosić o update linka

Jeszcze szukam instrukcji, mam VM i tam cały zestaw programów, ale nie bardzo wiem jak i czym to zrobić :mad2:

EDIT:

Ściągnąłem to i wydaje mi się że jest to pod INPA, tylko nie wiem jak mam to zrobić. Jakaś instrukcja by się przydała... bo nigdy tego jeszcze nie programowałem.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam podobne problemy co koledzy wcześniej. Otóż odpalam NCS, tworzę profil, ba nawet ściągałem wasze profile z tego tematu i dzieje się tak. Flikam F1 czyli VIN/ZCS/FA, następnie F3 wybieram model e46 i wyskakuje komunikat baureihe fehlerhaft, klikam dalej f3 żeby wybrać sposób komunikacji z ECU i tym razem coś takiego.

http://img209.imageshack.us/img209/6294/xwt.png

Przeinstalowanie, odznaczenie opcji backupowania nic nie daje. Kiedyś zanim nie zrobiłem formata na laptopie NCS działał bez zająknięcia. Dopiero zaczynam przygodę z kodowaniem także jakby ktoś mógł mi ładnie wytłumaczyć tutaj bądź na PW krok po kroku co zobić byłbym wielce wdzięczny.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że tak robie... Żadne błedy podczas instalacji nie wyskakują, a i kończy się też powodzeniem.

Oczywiście komputer spięty z samochodem, kluczyk w pozycji 2 czy na 1 tak samo się dzieje.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A ja mam taki problem:

F2-Job andern i otwiera mi się okno w którym zaznaczam SG CODIREN i daje OK, następnie F3-JOB ausuhren i po chwili wywala mi taki błąd:

Error in CABD! Look at CABI.ERR and ERROR.LOG!

COAPI-2060: Codierung fehlerhaft (allgemein) CCCA60

C_AEI_AUFTRAG: ERROR_ECU_INCORRECT_RESPONSE_ID

COAPI-2060: Codierung fehlerhaft (allgemein) SG_CODIEREN

Potrafi mi ktoś powiedzieć co to za błąd ?