Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prosze o pomoc musze zmienic sprzegło (cały komplet) i mam do wyboru valeo za 500zł lub luk za 577zł ktore lepsze? i tak zaraz przy okazji wymieniam równierz amortyzatory w tyle czy alko 150 zł (sztuka) sa dobre i czy warto załozyc??
Opublikowano
Oryginalne sprzęgło kosztuje 683 zł,gdzieś na forum widziałem,że ktoś oferuje części oryginalne tańsze od 20 do 40%, to miałbyś oryginał za jakieś 550 zł, oczywiście jeśli to jest prawda.A co do amortyzatorów to nie znam tej firmy.W Intercars'sie za Sachsa chcą 263,za Kayaba 194 a za Delphi 177.
Opublikowano
Z tego co pamiętam to oryginał jest Sachsa tyle, że ze znaczkiem BMW. Ja bym brał Sachs (bez znaczka i sporo taniej).
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Z tego co pamiętam to oryginał jest Sachsa tyle, że ze znaczkiem BMW. Ja bym brał Sachs (bez znaczka i sporo taniej).

A ja bym brał Sachsa ze znaczkiem BMW za niewiele większe pieniądze :twisted:

Mamy w Klubie kolegę który pracuje w Valeo. Części które Valeo produkuje np do Peugeota bez znaczka i "te same" części ze znaczkiem Peugeota podlegają innym normom jakościowym. Dla ułatwienia dodam :wink: że te z logo marki są wyższej jakości...

Tak więc wolałbym zapłacić 620 PLN za Sachsa ze znaczkiem BMW niż 550 PLN za Sachsa bez tego znaczka. Nawet jeśli w rzeczywistości nie ma żadnej różnicy między nimi. Tak dla własnego komfortu psychicznego... :lol:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
al-ko nie polecam hiszpanskie gó... :nienie: kumpel załozył do E21 nie wytrzymały dwóch lat na twoim miejscu zakładał bym sachsa tylko radzę wymienic z osłonami jak zostawisz stare to albo juz sa popekane albo niedługo będą a uwiez jak nie masz dobrej ochrony to nawet sachs z logo BMW długo nie wytrzyma syf kurz piach działają jak papier ścierny a co się z tym wiąże nie trzeba nikomu tłumaczyć takiego amora nikt ci nie zareklamuje jak znajda piach w srodku to odrzuca reklamacje nie ma co oszczedzac na osłonach
Opublikowano
musze zmienic sprzegło (cały komplet) i mam do wyboru valeo za 500zł lub luk za 577zł ktore lepsze? i tak zaraz przy okazji wymieniam równierz amortyzatory w tyle czy alko 150 zł (sztuka) sa dobre i czy warto załozyc??

Witaj, co do sprzegla - ja wymienilem na komplet Sachs. Ze znizkami zaplacilem za oryginal 590 PLN. Uwazaj przy kupnie sprzegla w Intercars - mnie sprzedali sprzeglo do wersji z klimatyzajca, czyli niepasujace. U mnie (318 ti) jest sprzeglo dwumasowe, podejrzewam ze u Ciebie moze byc podobnie.

Co do amortyzatorow - ja mam z tylu Sachs supertouring (troche mieksze niz Sachs advantage) i placilem chyba 150 pln/sztuka

Pozdrawiam

Raf

Opublikowano

cześć

valeo to dobre sprzęgła, amortyzatory kayaba, albo oryginalne ale 100 zł droższe na sztuce, słyszałem że luk to czasem daje części regenerowane fabrycznie